Η πυρκαγιά ξέσπασε σε οικόπεδο με απορρίμματα στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Στρατηγού Μακρυγιάννη - Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/9) σε οικόπεδο με απορρίμματα στον Ρέντη, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Στρατηγού Μακρυγιάννη, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί λάστιχα και παλέτες.
Από την καύση των υλικών έχει δημιουργηθεί πυκνό νέφος μαύρου καπνού, το οποίο έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα αποπνικτική.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν την επέκτασή του.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και ο Δήμος Ρέντη, ο οποίος κινητοποιήθηκε διαθέτοντας υδροφόρες για την ενίσχυση του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων.
#Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο στη συμβολή των οδών Στρατηγού Μακρυγιάννη και 28ης Οκτωβρίου στο Ρέντη Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 12 #πυροσβέστες με 4 οχήματα και το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 18, 2026
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, από το σημείο της πυρκαγιάς ακούγονται εκρήξεις, γεγονός που εντείνει την ανησυχία στην περιοχή.
Παράλληλα στις 15:00 εστάλη μήνυμα από το 112, λόγω των καπνών, σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Πειραιά, το οποίο θα εξετάσει τα στοιχεία από τον χώρο της πυρκαγιάς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Saudi Aramco: Ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια ότι δεν θα λάβουν αργό τον Οκτώβριο
- Μεγάλη φωτιά στον Ρέντη: Μαύροι καπνοί και εκρήξεις – Καίγονται λάστιχα και παλέτες (video)
- Στο Αμπου Ντάμπι για το πρώτο μπασκετικό στέμμα της σεζόν ο Ολυμπιακός
- Λαγκάρντ: «Θα δούμε» αν θα φύγω πριν από τη λήξη της θητείας μου
- Σαφάρι ελέγχων στα ιδιωτικά ιατρεία με ΑΙ και την πλατφόρμα Med Watch
- Ρωσικό πετρέλαιο: Ράλι άνω των $120 για το ESPO – Ρεκόρ στο premium έναντι Brent
- ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα: 250 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων σε ασφάλεια και άμυνα
- Θέουτα: Ξεκίνησε η μεταφορά μεταναστών στο νέο καταυλισμό του λιμανιού εν μέσω εντάσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








