Ηταν συγγραφέας, είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και ήταν η δεύτερη σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1951 έως το 1989
Εφυγε από τη ζωή η Μαργαρίτα Παπανδρέου, λίγες μόλις ημέρες πριν συμπληρώσει το 103ο έτος της ηλικίας της. Γεννημένη στις 30 Σεπτεμβρίου 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι των ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη από πέντε αδελφές, η Μαργαρίτα Παπανδρέου σπούδασε αρχικά δημοσιογραφία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Εκεί γνώρισε το 1947 τον μετέπειτα πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στις 30 Αυγούστου 1951 στο Ρίνο και έζησε αρχικά στη Μινεσότα και αργότερα στην Καλιφόρνια, όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και συνδέθηκε με στενή φιλία με τον τότε κυβερνήτη Πατ Μπράουν.
Η κοινή τους πορεία διήρκεσε έως το 1989. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Αντρίκο.
Παράλληλα με την οικογενειακή της ζωή, ανέπτυξε πλούσια συγγραφική και κοινωνική δραστηριότητα, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στους αγώνες για τα γυναικεία δικαιώματα και την ειρήνη.
Ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.), της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για οκτώ χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε συγγραφέας πληθώρας άρθρων και βιβλίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νευρικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ημέρα της μετάβασης στις ανεπτυγμένες αγορές
- Κατασκευές: Στάσιμη η παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο – Πτώση 0,3% στην ΕΕ
- Το αυτοκίνητο παραμένει ο “βασιλιάς” των μετακινήσεων στην ΕΕ
- ΑΠΕ: Πάνω από το μισό ρεύμα στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές – Στο 54,1% ο μέσος όρος της ΕΕ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 16,4% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Ιούλιο
- Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο αυξήσεων στα επιτόκια από την ΕΚΤ
- Πράσινο φως από την Ουάσινγκτον για εξοπλιστικό πακέτο 24,3 δισ. δολάρια προς το Ριάντ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








