Πολιτική

Μέρκελ: Σημαντικά καλύτερες οι προοπτικές της Ελλάδας

Αν και μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, η προοπτική της Ελλάδας είναι καλύτερη απ’ ό,τι πριν από δύο χρόνια, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην καθιερωμένη ομιλία της πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες εχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -τρεις από τις πέντε χώρες- έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους. Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Εντός της ημέρας, η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει και το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο μήνες και την εξουσιοδότηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαπραγματευτεί εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης την ένταξη της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή, μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος.

close menu