Nέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα έως τουλάχιστον την Πέμπτη προβλέπει τώρα το Meteo - Σχηματίζεται στην Αδριατική, αναμένεται να κινηθεί αργά προς το Νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια θα αποκτήσει τροχιά προς το Βόρειο Αιγαίο
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα αποκοπεί από την ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη), σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, θα προκαλέσουν νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα 25/09/2023 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 28/09/2023.
Η ψυχρή λίμνη που την Κυριακή 24/09 σχηματίζεται στην Αδριατική, αναμένεται μέχρι την Τετάρτη 27/09 να κινηθεί αργά προς το Νότιο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα αποκτήσει τροχιά προς το Βόρειο Αιγαίο. Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων τοπικά βροχών και καταιγίδων. Έτσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία (κυρίως οι περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας), η Κεντρική και Βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Από την Τετάρτη 27/09 τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.
Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζεται η θέση της ψυχρής λίμνης και η ροή των αερίων μαζών γύρω της την Κυριακή 24/09 και την Τρίτη 26/09.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα σύνθεση ΔΣ για την Ένωση Μαρινών Ελλάδας – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Σταύρος Κατσικάδης
- Wall Street: Μικρές διολισθήσεις εν αναμονή αποτελεσμάτων των Mag 7
- Ευρωπαϊκή εισαγγελία: 324 άτομα πήραν παράνομες επιδοτήσεις άνω των 19,6 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής άνω των 1.000 drones τον χρόνο
- Συστήνεται Επιτροπή επιστημόνων για την ευλογιά των προβάτων – Χωρίς αποζημίωση όσοι εμβολιάζουν παράνομα
- Ερντογάν: Αγοράζει 24 μεταχειρισμένα Eurofighter από το Κατάρ
- ΙΟΒΕ: Κατεβάζει οριακά τον πήχη της ανάπτυξης στο 2,1% για φέτος και στο 2,2% για το 2026
- Μανουσάκης: Απαραίτητο να εκμηδενιστεί το όποιο ρίσκο του ΑΔΜΗΕ σε σχέση με την Κύπρο για το καλώδιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις