Τον επικίνδυνο συνωστισμό αποδίδει σε τεχνική βλάβη σε δυο διαδοχικούς συρμούς - Εικόνες πανικού από τους επιβάτες
Σε τεχνική βλάβη αποδίδει η ΣΤΑ.ΣΥ τον επικίνδυνο συνωστισμό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/10) στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου προκλήθηκε χάος και πανικός από τους επιβάτες και τον ασφυκτικό συνωστισμό που δημιουργήθηκε.
Έτσι, ο σημερινός συνωστισμός δεν είχε προηγούμενο στις αποβάθρες του Μετρό Σύνταγμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, ενώ σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις αποβάθρες.
Συγκεκριμένα, λόγω των καθυστερήσεων στις διελεύσεις των συρμών στη Γραμμή 3 αλλά και μίας βλάβης σε κυλιόμενη σκάλα, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες επιβάτες στην αποβάθρα γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους.
Για το μπάχαλο η ΣΤΑ.ΣΥ με ανακοίνωση της αναφέρει πως “ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε δύο διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας“.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των καθυστερήσεων στις διελεύσεις στη γραμμή 3 αλλά και μίας βλάβης σε κυλιόμενη σκάλα, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα στην αποβάθρα γεγονός που εγκυμονούσε προφανείς κινδύνους.
Κάποιοι από τους σχεδόν εγκλωβισμένους επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν (“θα σκοτωθεί κόσμος, ας ακούσει κάποιος”) κάτι που προκάλεσε την επέμβαση του προσωπικού του Μετρό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο, ειδικά στο Σύνταγμα όπου διέρχεται πολύ κόσμος. Επιβάτες που κάνουν συχνή χρήση του συγκεκριμένου σταθμού λένε ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις καθυστερημένες των συρμών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ αναφέρει:
“Από τη ΣΤΑ.ΣΥ διευκρινίζεται, πως ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε δύο διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.
Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.
Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε ενάμιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jumbo: Αύξηση 8% των πωλήσεων στο 8μηνο του 2025
- Ακυρώνει επισκέψεις σε νοσοκομεία ο Αδωνις, φοβάται για την ασφάλεια του
- Πορτογαλία: 15 νεκροί και 18 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τελεφερίκ
- Το νέο «ευέλικτο» τιμολόγιο της ΡΑΑΕΥ που οι εταιρείες δεν θέλουν να είναι κόκκινο και τα κοινά χαρακτηριστικά με το …Picasso
- Τραμπ: Θα πετύχουμε την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
- Εurobasket: Φινάλε στους ομίλους με μεγάλα παιχνίδια
- Ideal Holdings: Αύξηση πωλήσεων 17% στα 216,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο
- Eurobasket: Κρίσιμος αγώνας πρωτιάς για την Εθνική ομάδα κόντρα στην Ισπανία (21:30)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις