Εστιάζει στην εμφιάλωση του γάλακτος με νέα γραμμή παραγωγής, στον τομέα των logistics με επέκταση της αποθήκης και στον νέο σχεδιασμό διαχείρισης αποθεμάτων
Η αύξηση τζίρου άνω του 20% και η διψήφια ανάπτυξη σε όγκο πωλήσεων της ΜΕΒΓΑΛ για το τρέχον έτος φέρνει σχέδιο για νέο επενδυτικό πρόγραμμα στην εταιρεία ύψους 15 εκατ. ευρώ, για τη διετία 2024-2025, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την αύξηση των δυνατοτήτων της για παραγωγή νέων προϊόντων.
Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα εστιάζει στην εμφιάλωση του γάλακτος με νέα γραμμή παραγωγής, στον τομέα των logistics με επέκταση της αποθήκης και νέο σχεδιασμό διαχείρισης αποθεμάτων και picking και στη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας – από το στάδιο της συλλογής του γάλακτος μέχρι τα προϊόντα να φτάσουν στο τραπέζι.
Η Μεβγάλ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα ψυχόμενα δίκτυα της Ελλάδας, με συστήματα ελέγχου και καταγραφής θερμοκρασίας, τα οποία εντάσσονται σε αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας.
Η φετινή χρήση (2023) προβλέπεται να κλείσει με ανάπτυξη άνω του 20% σε τζίρο και με διψήφια ανάπτυξη σε όγκο. Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές, με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των α’ και β’ υλών και μειωμένη προσφορά γάλακτος, το 2023 είναι μια σχετικά ήπια χρονιά και δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να ισορροπήσει και να βελτιώσει επίσης και την κερδοφορία της.
Η εταιρεία ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι προχωρά σε μείωση τιμών, προκειμένου να εναρμονισθεί με τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες στηρίζοντας την ελληνική οικογένεια. Με στόχο την αγοραστική ενδυνάμωση των ανθρώπων που επιλέγουν τα προϊόντα της, συγκεκριμένα, η Μεβγάλ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση τιμών», την οποία εφαρμόζει σε βασικούς κωδικούς αγαπημένων προϊόντων, όπως κεφίρ, φέτα, γιαούρτι Lactose Free 2% και επιδόρπια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις