Τα κέντρα δεδομένων, γνωστά ως cloud της δυτικής Μαλαισίας, θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ
Η Microsoft θα εγκαινιάσει την πρώτη της περιοχή cloud στη Μαλαισία με τρία κέντρα δεδομένων μέχρι τα μέσα του έτους, δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία τεχνολογίας, σχεδόν ένα χρόνο αφότου ανακοίνωσε επένδυση ύψους 2,2 δισ. δολαρίων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Τα κέντρα δεδομένων, γνωστά ως cloud της δυτικής Μαλαισίας, θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λόρενς Σι, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Μαλαισίας, σε συνέντευξη Τύπου.
Η Microsoft δεν αποκάλυψε τη χωρητικότητα των κέντρων δεδομένων.
Ερωτηθείς αν η Microsoft αντιμετώπισε προβλήματα κατά την εξαγωγή τσιπ στη Μαλαισία λόγω των αμερικανικών ελέγχων των εξαγωγών σε τσιπ ημιαγωγών, ο Σι δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση.
«Προς το παρόν, όλα είναι στάτους κβο για εμάς. Έχουμε καλή σχέση με όλους τους διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς. Ό,τι σκοπεύουμε να επενδύσουμε και να ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας στην περιοχή μας, αυτό συνεχίζει να παραμένει σε καλό δρόμο», δήλωσε.
Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση ύψους 2,2 δισ. δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου να επεκτείνει τις υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη Μαλαισία.
Ο Σι δήλωσε ότι η Microsoft εκτιμά ότι οι δεσμεύσεις της στη Μαλαισία τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα αποφέρουν έσοδα ύψους 10,9 δισ. δολαρίων και θα δημιουργήσουν περισσότερες από 37.000 θέσεις εργασίας.
«Οι τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμοί θα είναι σε θέση να καινοτομούν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, προωθώντας την πρόοδο της χώρας προς την κατεύθυνση να γίνει ο κόμβος για την ανάπτυξη του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης στη Νοτιοανατολική Ασία», δήλωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Volkswagen: Ακριβό χρήμα από τις αγορές με «καπέλο» 2,5% στα νέα υβριδικά ομόλογα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ
- Independent: Έτοιμος για έξοδο από την κυβέρνηση Τραμπ ο Ρούμπιο – Βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο
- FIFA: Ο Ιάπωνας Κόζο Τασίμα αμφισβητεί την κυριαρχία Ινφαντίνο – Μάχη για την προεδρία
- Coca Cola HBC: Σοκ από τη Ρωσία. Ποιος διεκδικεί τη Multon και τι διακυβεύεται
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Ανακοίνωση έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την έκτακτη AΜΚ λόγω επανεπένδυσης μερίσματος
- Πολιτικός σεισμός στο Ισραήλ: Ρήγμα Νετανιάχου με τους υπερορθόδοξους – Ο Άιζενκοτ εξασφαλίζει τη στήριξη 67 βουλευτών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








