Σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες
Μικτά πρόσημα σήμερα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι κινεζικές μετοχές παρέμειναν στο περιθώριο λόγω του αδύναμου κλίματος.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,64% υψηλότερα στις 36.389 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1%.
Στην Κίνα χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 2.720 μονάδες, κατά 0,5% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.602 μονάδες και κατά 0,95% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.625 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,55% στις 15.618 μονάδες.
Σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, να μειώσει τον απαιτούμενο δείκτη αποθεματικών για τις τράπεζες κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά.
Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ θα δουν συντομότερες εβδομάδες συναλλαγών καθώς πλησιάζει το σεληνιακό νέο έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Magnapharm: Nέος παίκτης στα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής από τη Ρουμανία
- Η οικογένεια Δάκου με ιστορία 151 ετών ενώνει «Μύλους» και «Ήλιος» και γίνεται Dakos Food Industries για το επόμενο μεγάλο βήμα
- Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την εκεχειρία στον Λίβανο, παγώνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση με το Ιράν
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
- Πλήγμα στον Τραμπ: Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε μέτρο για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








