Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες

Μικτά πρόσημα σήμερα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι κινεζικές μετοχές παρέμειναν στο περιθώριο λόγω του αδύναμου κλίματος.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,64% υψηλότερα στις 36.389 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1%.

Στην Κίνα χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 2.720 μονάδες, κατά 0,5% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.602 μονάδες και κατά 0,95% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.625 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,55% στις 15.618 μονάδες.

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, να μειώσει τον απαιτούμενο δείκτη αποθεματικών για τις τράπεζες κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά.

Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ θα δουν συντομότερες εβδομάδες συναλλαγών καθώς πλησιάζει το σεληνιακό νέο έτος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu