Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Παπανδρέου έκτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα το 2009 και έσκασε στα χέρια του

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε ότι «τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτήν την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι ο κ.Παπανδρέου είναι αμετανόητος.

«Έκτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 και έσκασε στα χέρια του. Είναι πολύ θλιβερό όταν δεν μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τα λάθη του. Και ο κ.Παπανδρέου δεν μπορεί» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μητσοτάκης.

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ομοιότητα Παπανδρέου – ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη, δεν αξίζουμε ως χώρα να βιώσουμε ξανά το 2010, να ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε στους πολίτες το δίλημμα για ομαλή έξοδο στις αγορές ή το ρίσκο να εμπιστευτούν ένα κόμμα χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο.

«Βάλτε τα ηχητικά κλιπ του κ. Παπανδρέου με αυτά που έλεγε προεκλογικά και αυτά που έκανε αφότου εκλέχτηκε… Να σας θυμίσω ότι ήταν στα κάγκελα στον Πειραιά για να αντισταθεί στην διαφαινόμενη επένδυση της COSCΟ» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης,  «είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επιστροφή της τρόικας και στη συνεχεία η σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές».

«Για να δανειζόμαστε με μεγαλύτερη ασφάλεια πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Παρά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις είναι αυτονόητες, πρέπει να είχαν γίνει με δική μας πρωτοβουλία» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

close menu