Επιχειρήσεις

MLS: Στο σφυρί τα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη για 2 εκατ. ευρώ

Επισπεύδεται από την Procredit Bank (Bulgaria) EAD κι έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου 2024

Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επανεμφανίστηκε η MLS Πληροφορική, που βλέπει τα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη να βγαίνουν στο σφυρί, τρία χρόνια μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της, στον απόηχο της αθέτησης της καταβολής κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων.

Όσον αφορά τον πλειστηριασμό που είναι αναρτημένος στην πλατφόρμα, επισπεύδεται από την Procredit Bank (Bulgaria) EAD κι έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου 2024 ‒ εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που προγραμματίζεται ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, καθώς το αρχικό σφυρί, που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, τέθηκε σε αναστολή. Τότε η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί αρχικά στα 1,6 εκατ. ευρώ, ωστόσο, κατόπιν απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η τιμή διορθώθηκε ανοδικά, στα 2 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί “μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησής μας, με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων εκτέλεσης, πλέον περαιτέρω τόκων και όλων των εξόδων εκτελέσεως και επισπευδόμενου πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού”. 

Τι βγαίνει στο σφυρί

Ο πλειστηριασμός αφορά, συγκεκριμένα, ένα οικόπεδο με αριθμό ιδιωτικής αρίθμησης Α4 στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια του Δήμου Πυλαίας, Νομού Θεσσαλονίκης, εμβαδού 1.410,44 τ.μ.

Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.

Το κτίριο είναι συμβατικής κατασκευής, σύγχρονο λειτουργικά και αισθητικά, και συνάδει με τον χαρακτήρα της επιχείρησης υψηλής τεχνολογίας. Η ποιότητα κατασκευής του με βάση την εξωτερική παρατήρηση είναι πολύ καλή, όπως και η κατάστασή του.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας – Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στο οποίο μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις της νέας οικονομίας, καθώς και ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Περιλαμβάνει έκταση 94 στρεμμάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Μουσείο Τεχνολογίας και το CEDEFOP. Βρίσκεται, επίσης, σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu