Μειώνονται οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει η Ρωσία τις πληρωμές του εξωτερικού χρέους της, καθώς οι τιμές των ομολόγων πέφτουν, η ύφεση στη χώρα πλησιάζει και διάφοροι περιορισμοί πληρωμών συσσωρεύονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Morgan Stanley & Co.
«Βλέπουμε τη χρεοκοπία ως το πιο πιθανό σενάριο», έγραψε ο Simon Waever, επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές. Σε περίπτωση χρεοκοπίας, η Βενεζουέλα θα είναι ίσως η πιο σχετική σύγκριση, σημείωσε.

Η χρεοκοπία μπορεί να συμβεί ακόμη και στις 15 Απριλίου, ημερομηνία που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών για τις πληρωμές κουπονιών που οφείλει η ρωσική κυβέρνηση σε ομόλογα σε δολάρια που λήγουν το 2023 και το 2043, πρόσθεσε.
Η ενδεικτική τιμολόγηση δείχνει ότι οι επενδυτές αποτιμούν τα ομόλογα του 2023 σε περίπου $0,29, που είναι ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg, αν και δεν φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές σε αυτό το επίπεδο. Τις ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, τελούσαν υπό διαπραγμάτευση πάνω από αυτό το όριο.
Αν και είναι σπάνιο το κρατικό χρέος να πέφτει σε μονοψήφια νούμερα, η Morgan Stanley είπε ότι τα ομόλογα της Ρωσίας «θα μπορούσαν να πλησιάσουν». Ο Λίβανος και η Βενεζουέλα είναι τα μόνα πρόσφατα παραδείγματα χρέους μιας χώρας που διολίσθησε τόσο χαμηλά.
Τα πενταετή CDS έχουν εκτοξευθεί σε πάνω από 2.500 μονάδες βάσης, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας, καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρεκόρ για τις κινεζικές ταχυμεταφορές με περισσότερα από 100 δισ. πακέτα μέχρι τα τέλη Ιουνίου
- FT: Ελληνικά τάνκερ, ρωσικό πετρέλαιο και κέρδη 4 δισ. δολαρίων στη σκιά των κυρώσεων
- “Πράσινο φως” από το Λουξεμβούργο στη Ripple για πλήρη επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά των crypto
- Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- DOTSOFT Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Με καθυστέρηση ετών η κυβέρνηση σταματά τις διεκδικήσεις αγροτικών εκτάσεων
- Αμεση λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας μέσω διπλωματίας βλέπει ο Τραμπ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








