Πρόθυμος να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, αν βρεθεί «μια κοινή γλώσσα», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων P. Moscovici, αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση» στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος διευκρίνισε σήμερα πως αυτό δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου.
«Δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου…
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους», τόνισε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.
Ο Moscovici επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα άρχισαν να αποδίδουν καρπούς και διεμήνυσε πως δεν πρέπει «να υπαναχωρήσει κανείς χωρίς να το συλλογιστεί».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είπε πως, αν γίνει πρωθυπουργός, «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας».
Θα καταστρώσουμε σχέδια μετά τις 25 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο Moscovici, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «ήδη εξελιχθεί».
«Μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα.
Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ’ αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του», είπε ο Moscovici.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας
- Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο του Μιχάλη Μποδούρογλου, που χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα
- Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle
- Αυξάνονται οι νεκροί στους 59 στο Τέξας, παραμένουν 27 αγνοούμενοι
- Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με Χαφτάρ: Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον…
- Gran Crema Caffè Vivoli: Το καλύτερο affogato γίνεται στη Φλωρεντία.
- Υποχρεωτική μηνιαία δήλωση ΦΠΑ από τον Ιούλιο για επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας 1/1/24 έως 31/3/25
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις