Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός: Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρω-Σοσιαλιστών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση αυτή παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.
Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης τα εν λόγω μέτρα, δεδομένου ότι δεν έχει καμία επίπτωση στους στόχους της συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στενά του Ορμούζ: Βρετανικό το εμπορικό πλοίο που χτυπήθηκε από βλήμα πυραύλου
- Αμερικανικό υποβρύχιo χτύπησε την ιρανική φρεγάτα ανοιχτά της Σρι Λάνκα
- Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η μεταφορά πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο
- Πειραιώς: Ανέβηκαν οι τιμές σε σιτάρι, σόγια, βοοειδή και βαμβάκι τον Φεβρουάριο
- Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιστρέφει στο Αρσάκειο Μέγαρο (video)
- Η OPPO επιβεβαιώνει ότι το Find X9 Ultra θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αργότερα φέτος
- Το ΝΑΤΟ αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο που κατευθυνόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας
- Μπέσεντ: Οι παγκόσμιοι δασμοί 15% του Τραμπ ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







