«Έχουμε διαθέσει 7 δισ. ευρώ σε δάνεια τα τελευταία τρία χρόνια κυρίως σε επιχειρήσεις», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ
Το μακροοικονομικό περιβάλλον αναμένεται σταθερό τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει σε ισχυρή αύξηση της ζήτησης για δάνεια για επιχειρήσεις, ανέφερε πριν από λίγο στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς.
«Έχουμε διαθέσει 7 δισ. ευρώ σε δάνεια τα τελευταία τρία χρόνια κυρίως σε επιχειρήσεις. Ήδη όμως καταγράφεται αύξηση της ζήτησης και από ιδιώτες για στεγαστικά δάνεια», είπε ο κ. Μυλωνάς.
Επιπλέον σημείωσε πως «είμαστε περήφανοι που αναγνωρίστηκε η προσπάθεια των τελευταίων πέντε ετών.
Το 2023 ήταν ορόσημο. Η διάθεση του 22% των μετοχών μιλάει από μόνη της. Στις συζητήσεις με τους μετόχους στη διάρκεια της διάθεσης, υπογραμμίστηκε η αξιοπιστία στην εκτέλεση των επιχειρηματικών σχεδίων και το πρόγραμμα μετασχηματισμού.
Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια ο επόπτης ενέκρινε τη διανομή μερίσματος και μείωσε τα ελάχιστα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας».
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Εθνικής, Γκίκας Χαρδούβελης.
Ωστόσο, ανέφερε πως οι αβεβαιότητες είναι πάρα πολλές και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.
Οι επενδύσεις αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης στην οικονομία, με την απορρόφηση να ξεπερνά το 50% και μόλις το 20% έχει φτάσει στην πραγματική οικονομία, άρα το όφελος για την ανάπτυξη είναι μπροστά μας, είπε ο κ.Χαρδούβελης.
Η Εθνική συνεχίζει να ενισχύεται τα κεφαλαιακά της αποθέματα και παρά τη διανομή του μερίσματος θα συνεχίσει να έχει την υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια στη χώρα.
«Αυτά που συμβαίνουν στην Εθνική Τράπεζα είναι εντυπωσιακά.
Μετασχηματίζεται σε άλλη τράπεζα και γινόμαστε η τράπεζα πρώτης επιλογής όλων των Ελλήνων. Είμαστε περήφανοι για τη μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει. Γινόμαστε ολοένα πιο σύγχρονοι και ανταγωνιστική, διατηρώντας πάντα τις παραδόσεις μας», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής.
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση είχε αυξημένη απαρτία και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα μεταξύ αυτών της διανομής μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή και την τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωταγωνιστές οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








