Οι αιτήσεις – μέχρι στιγμής – έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες
Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης, στην πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ.
Οι αιτήσεις – μέχρι στιγμής – έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες. Το επίδομα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 1.200 ευρώ, για περιοχές με πολύ κρύο. Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί, πριν από τις γιορτές.
Στην πλατφόρμα MyΘέρμανση οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης για πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, λοιπά καύσιμα ή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.
Τα βήματα για την αίτηση
Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία (αφορά μόνο την περίπτωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης).
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/παραχωρητή (αφορά μόνο την περίπτωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης).
Επιλέγω είδος καυσίμου
Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
Επιλέγω οικισμό
Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
Συμπληρώνω τον αριθμό λογαριασμού IBAN στο myAADE μέσω της πλατφόρμας Μητρώο & Επικοινωνία.
Το επίδομα θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με το είδος του καυσίμου. Όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον είναι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ενίσχυση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις