Στη διαχείριση του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου περνούν από 1 Φεβρουαρίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενώ τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.
_x000D_
Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά « Η Τρίαινα»:
_x000D_
«Κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ειδική διαχείριση ολοκλήρωσε ουσιαστικά το έργο της, παραμένει μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πληρωμών των πιστωτών, μέσω του πίνακα διανομής που θα συνταχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο Ευάγγελος Μπαλογιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».
_x000D_
Όπως επισημαίνεται, το Ναυπηγείο από σήμερα δεν λειτουργεί και οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τις αποδοχές από το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι και την 31-1-2023.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Στις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.
_x000D_
Για το διάστημα μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση αυτή, το Ναυπηγείο δεν θα λειτουργεί και οι εργαζόμενοι δεν θα πηγαίνουμε στο Ναυπηγείο, παρά μόνο όσοι έχουν οριστεί από τις διευθύνσεις του και την ειδική διαχείριση ως προσωπικό ασφάλειας. Με την ψήφιση όμως από τη Βουλή της ρύθμισης , οι ατομικές μας συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Πολεμικό Ναυτικό θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή, όσες μέρες και αν περάσουν μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση και να υπογραφούν οι συμβάσεις μας, οι εργαζόμενοι θα λάβουμε κανονικά τις αποδοχές μας από 1ης Φεβρουαρίου. Για τον τρόπο αμοιβής και άλλων εκκρεμοτήτων έχει κανονιστεί συνάντηση με τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας.
_x000D_
Όπως είναι κατανοητό απ’ όλους, το πρόγραμμα του ΠΝ που θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι ένα πρόγραμμα γέφυρα, που το επιδιώξαμε και το πετύχαμε προκειμένου να μη μείνουμε χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό μέχρι να προσληφθούμε από τον κ. Προκοπίου. Γιατί το Ναυπηγείο πλέον ανήκει στον κ. Προκοπίου. Έτσι, όταν ο κ. Προκοπίου αναλάβει τη διοίκηση του Ναυπηγείου και αρχίσει τις προσλήψεις, τα πράγματα σταδιακά θα αλλάζουν. Στόχος μας είναι, μέχρι 30 Ιουνίου που θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΠΝ, να έχουμε όλοι προσληφθεί από τον κ. Προκοπίου», καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
_x000D_
Δείτε εδώ την ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: «Νέο ενεργειακό σοκ αν ο χειμώνας είναι βαρύς και τα αποθέματα χαμηλά»
- ΕΣΠΑ: 56,2 εκατ. ευρώ για πάνω από 1.000 σχολικές βιβλιοθήκες – 400 προσλήψεις βιβλιοθηκονόμων
- Οι Χούθι καταλαμβάνουν κομβικό λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα – Νέα απειλή για τις παγκόσμιες ενεργειακές ροές
- ΗΠΑ: «Καμπανάκι» από τις τιμές χονδρικής Αυγούστου – Στο 5,4% ο PPI, νέα πίεση στη Fed
- Τρίκαλα: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αγιόφυλλο – 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους
- ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης – Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή ξαναφουντώνει τον πληθωρισμό
- Nestlé: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξήσεις τιμών και περικοπές προϊόντων
- Η Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα και η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








