Πολιτική

Νατάσα Πιρτς Μουσάρ: Στην Ελλάδα σήμερα για διήμερη επίσκεψη η Πρόεδρος της Σλοβενίας

Για τις 14:40 είναι προγραμματισμένο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από σήμερα 8 έως αύριο 9 Απριλίου.

Ειδικότερα, σήμερα στις 13:30, η Πρόεδρος της Σλοβενίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 13:40 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής της. Θα ακολουθήσει στις 13:50 κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και αμέσως μετά, στις 14:10, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 14:30 θα λάβει χώρα τελετή παρασημοφόρησης.

Για τις 14:40 είναι προγραμματισμένο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:30, η Νατάσα Πιρτς Μουσάρ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και στις 20:10 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των Προέδρων της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στην περιοδική έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ: Προσωποποιήσεις και αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Ακολούθως, στις 20:50 θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης, από το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

Την Τρίτη, 9 Απριλίου, στις 11:00 η Πρόεδρος της Σλοβενίας θα συναντηθεί με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Πλακιωτάκη και αμέσως μετά θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στις 12:00 το μεσημέρι, η κ. Νατάσα Πιρτς Μουσάρ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Μετά το πέρας της επίσημης επίσκεψής της, η Προέδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας θα μεταβεί στους Δελφούς, για το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu