Περιθώριο τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 θα έχουν όλοι οι επιτηδευματίες προκειμένου να δηλώσουν ηλεκτρονικά στην εφορία τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν -ανά τρίμηνο- το 2014 (από το πρώτο ευρώ). Η ΓΓΔΕ ανακοίνωσε παράταση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει διαβούλευση για το τι θα συμβεί με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2015.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με σκοπό την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας των λογιστών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι θα δοθεί παράταση έως την 30 Σεπτεμβρίου 2015 των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2014.
Αναφορικά με τις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών έτους 2015, ανακοινώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προβεί κατόπιν συνεργασίας και διαβούλευσης με όλα τα σωματεία των λογιστών, σε βελτιώσεις του τρόπου υποβολής των εν λόγω καταστάσεων προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό κόστος στις επιχειρήσεις και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισραηλινό χτήπημα σκότωσε γονείς και τις δύο ανήλικες κόρες τους στη Γάζα
- Eurostat: Στα 4,43 εκατ. οι δικαιούχοι προσωρινής προστασίας από την Ουκρανία στην ΕΕ, 41.465 στην Ελλάδα
- Τράπεζα Πειραιώς: Συνεργασία με Apollo για επενδυτικά προϊόντα
- Fourlis και DrP Group: Αλλαγή δομής στη συνεργασία και νέα συμφωνία για Holland & Barrett
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 8,91 δισ. ευρώ οι περιβαλλοντικοί φόροι το 2024, μείωση 3,7% σε έναν χρόνο
- Πτώση ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, λόγω μικρότερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ο Όμιλος Fourlis υπέγραψε την οριστική συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία του με την DrP Group
- Green Tank: «Δοκιμάζει» το αφήγημα περί ισχυρών εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








