ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 π.μ. για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιείται στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ περίπου 150 πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.
ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 π.μ. για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ “στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ομόφωνα «ναι» στις εξετάσεις με ψηφιακά μέσα αποφασίστηκε εν τω μεταξύ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Δυτικής Αττικής. Συνεχίζονται εξάλλου οι καταλήψεις περίπου στο 1/3 των τμημάτων, δηλαδή 150 περίπου τμήματα τελούν υπο κατάληψη σε σύνολο 433.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας, ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και άρθρα για το δημόσιου πανεπιστημίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λήγει η προθεσμία για τον Κοινωνικό Τουρισμό – Σειρά οι συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Σημαντική συμφωνία ΗΠΑ και Ελλάδας για την άμεση επιστροφή κλεμμένων κειμηλίων
- Στις ενδιάμεσες εκλογές η κρίσιμη μάχη που θα κρίνει τη δεύτερη θητεία Τραμπ
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρούς βοριάδες και βροχές
- Τραμπ: Είμαστε σαν πειρατές γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Άρση όλων των περιορισμών εναέριας κυκλοφορίας
- Πώς η αντιπαράθεση στα Στενά του Ορμούζ απειλεί κινητήρες και… οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων
- Αεροπορικά εισιτήρια εν μέσω πολέμου στο Ιράν: Αγοράστε τώρα, λένε οι ειδικοί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








