Σε στρατηγική του «διαίρει και βασίλευε» που ακολουθεί η Μόσχα για να εμποδίσει την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση εντάσσουν οι New York Times την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.
Η επίσκεψη «δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε καλύτερη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό αναφέρεται τόσο στην δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της στην ευρωζώνη, όσο και στο καθεστώς των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που λήγει αυτομάτως στις 31 Ιουλίου και θα χρειασθεί ομόφωνη απόφαση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανανέωσή του.
Αν και ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε την επίσκεψη για να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα, η δημόσια κριτική του κατά των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ως «δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά» ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη για την εμφάνιση ρωγμών στην ευρωπαϊκή ενότητα σχετικά με την πολιτική του Κρεμλίνου στην ουκρανική κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας επανέλαβε προηγούμενη κριτική του για τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Διαφωνούμε με τη λογική των αντιμέτρων. Εχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τη διαφωνία μας. Και αυτή τη διαφωνία την έχουμε εκθέσει δημόσια …διότι δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση με προοπτική, η λύση ενός οικονομικού πολέμου», όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο σημειώνεται ότι για την ελληνική πλευρά η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα είχε λίγα συγκεκριμένα αποτελέσματα, μπορεί όμως να αποδειχθεί «στρατηγικά χρήσιμη» για την Ελλάδα και τη Ρωσία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- UBS: Ο Ermotti προειδοποιεί για περίοδο υψηλότερων επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων
- Στο κόκκινο οι αγορές της Ασίας με το Brent πάνω από τα 100 δολάρια
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








