Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε συμβολική πρώτη ανάβαση στα 474 σκαλοπάτια μιας ελικοειδούς σκάλας
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019 και τις πολυετείς εργασίες αναστήλωσης, ένα από τα τελευταία και πιο εντυπωσιακά σημεία της Παναγίας των Παρισίων ανοίγει και πάλι για το κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν πλέον πρόσβαση στους ιστορικούς πύργους και στο περίφημο “δάσος” της οροφής, λίγους μήνες πριν την επίσημη επαναλειτουργία του ναού τον Δεκέμβριο.
Στους πρόποδες των δύο διάσημων πύργων της Παναγίας των Παρισίων, που υψώνονται 70 μέτρα από το έδαφος, έχουν συγκεντρωθεί ήδη δεκάδες επισκέπτες, παρότι το εσωτερικό του ναού παραμένει προς το παρόν κλειστό. Αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, γράφεται ιστορία, καθώς ανοίγει για πρώτη φορά μετά την πυρκαγιά το άνω τμήμα του ναού – τα καμπαναριά και η νέα διαδρομή περιήγησης στους πύργους.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε συμβολική πρώτη ανάβαση στα 474 σκαλοπάτια μιας ελικοειδούς σκάλας, που σχεδιάστηκε με βάση τα σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι και θυμίζει την αρχιτεκτονική του κάστρου Τσάμπορ στη κοιλάδα του Λίγηρα. Η ιδιαιτερότητα της νέας διαδρομής είναι ότι επιτρέπει στους επισκέπτες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν χωρίς να συναντιούνται, εξασφαλίζοντας ομαλή ροή και εντυπωσιακή εμπειρία ξενάγησης.
Το κοινό θα έχει πρόσβαση όχι μόνο στους πύργους αλλά και στο αποκαλούμενο «δάσος» – τη θρυλική ξύλινη υποδομή από μασίφ δρυ που στηρίζει την οροφή του ναού. Η ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και προσφέρει πανοραμική θέα στη γαλλική πρωτεύουσα. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία βήματα πριν την πλήρη επαναλειτουργία του εμβληματικού καθεδρικού τον Δεκέμβριο του 2024, παρουσία παγκόσμιων ηγετών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φρένο στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού Golf βάζει η Volkswagen λόγω οικονομικής στενότητας
- Νέοι βομβαρδισμοί της σαουδαραβικής συμμαχίας στη Χοντάιντα της Υεμένης
- G. Ginelli: Ο νέος ισχυρός άνδρας της Piaget σε Ελλάδα και Ιταλία
- Θ. Περσάκης: Νέος Retail Network Director στα Market In
- METLEN: 5ετής συμφωνία με τη Shell για την προμήθεια έξι φορτίων LNG ετησίως από το 2027
- Αλλαγή CEO στο Euronext: Ο Ντέιβιντ Κνίμπε διαδέχεται τον Στεφάν Μπουζνά
- Πλήγματα της Τεχεράνης σε βάρος αμάχων και ναυτικών καταγγέλλουν οι ΗΠΑ
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Η METLEN και η Shell υπογράφουν μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







