«Η προεδρία Τραμπ θα επιφέρει σημαντικές διαφορές στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, όχι αναγκαστικά μόνο με αρνητικό τρόπο», τόνισε
«Οι προτάσεις σε αυτή την έκθεση είναι ήδη επιτακτικές, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία είμαστε σήμερα. Έχουν καταστεί πιο επιτακτικές μετά τις αμερικανικές εκλογές» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στην έκθεση που κατέθεσε για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την είσοδό του στην άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στη Βουδαπέστη.
«Η αίσθηση του κατεπείγοντος σήμερα είναι μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν από μια εβδομάδα» πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο Ντράγκι τόνισε ότι αυτό που επείγει περισσότερο δεν είναι να υπάρξει άμεσα συμφωνία σε ένα επενδυτικό σχέδιο αλλά «να αποτραπεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς και ο κατακερματισμός των κεφαλαιακών αγορών».
«Η προεδρία Τραμπ θα επιφέρει σημαντικές διαφορές στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, όχι αναγκαστικά μόνο με αρνητικό τρόπο. Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει αυτή τη νέα πραγματικότητα και να δράσει αναλόγως» πρόσθεσε.
«Το χάσμα στην παραγωγικότητα μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης είναι ήδη σημαντικό. Αν οι ΗΠΑ επικεντρωθούν ακόμα περισσότερο στον τεχνολογικό τομέα, αυτή η απόκλιση θα γίνει μεγαλύτερη. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για να κλείσει το χάσμα αυτό» προειδοποίησε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Όμιλος Volkswagen: Αναλυτικά οι παγκόσμιες παραδόσεις το 2025
- Χρηματιστήριο: Με μικρά κέρδη 0,14% και άλμα 3,55% από Alpha Bank – Στο +3,81% η Κρι Κρι
- Νέα ονόματα στο πάνελ του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
- Παπασταύρου: Πολυεπίπεδη η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σ. Αραβίας
- Εξαμηνιαίος Έλεγχος Διαρκούς Επάρκειας Διασποράς
- Τσάφος: Στο «Εξοικονομώ 2025» αυξήσαμε από 17.000 σε 41.000 τους δικαιούχους
- Heineken: Αποχωρεί ο CEO Dolf van den Brink
- Η Paramount μηνύει την Warner Bros και τον CEO David Zaslav για απόπειρα εξαγοράς με «κρυφά» στοιχεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








