Η πτώση είναι επίσης απόρροια και της αλλαγής στάσης των επενδυτών οι οποίοι αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο επιφυλακτικοί
H “βουτιά” κατά 9% που κατέγραψε μόνο σε μια συνεδρίαση η μετοχή της Nvidia την Τρίτη οδήγησε στην απώλεια 279 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησής της, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της Wall Street, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Bloomberg το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η μητρική εταιρεία της Facebook, Meta, η κεφαλαιοποίηση της οποίας έχασε 232 δισ. δολ. σε μια μέρα τον Φεβρουάριο του 2022.
Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις μάλιστα, από την ημέρα δηλαδή που η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, η μετοχή της Nvidia καταγράφει συνολικές απώλειες 14%.
Η πτώση είναι επίσης απόρροια και της αλλαγής στάσης των επενδυτών οι οποίοι αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές του κλάδου της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος έχει τροφοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρηματιστηριακών κερδών φέτος, σημειώνει το Reuters.
Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Nvidia έχασε επιπλέον 2% σε συνέχεια της είδησης που μετέδωσε το Bloomberg ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κλήτευσε την εταιρεία, καθώς και άλλες του κλάδου της, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί σχετικά με το αν έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει ότι ο μήνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τις μετοχές. Από τη μια υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη της Κίνας οι οποίες επηρέασαν την αγορά των εμπορευμάτων, από το πετρέλαιο μέχρι και τον χαλκό.
Επίσης, τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ ήταν υποτονικά, καταγράφοντας ελαφριά άνοδο των τιμών, στοιχείο το οποίο εκλαμβάνεται ως ανησυχητικό για την πορεία του πληθωρισμού και τις αποφάσεις που ενδέχεται να λάβει η Fed ως προς το ποσοστό μείωσης των επιτοκίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός στις αμερικανικές βάσεις: Τα βίντεο των στρατιωτών «δίνουν στόχο» στο Ιράν
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
- Στο “κόκκινο” μισή η Ελλάδα την Πέμπτη με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
- Η Gucci «απογειώνει» την Kering: Ράλι 12% μετά την αναπάντεχη αντοχή των πωλήσεων
- Παπασταύρου: “Αναγκαία η μεταρρύθμιση για ασφαλές και ποιοτικό νερό για όλους”
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








