Η Apple έχει ένα εσωτερικό project για την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Ajax κι έχει κατασκευάσει ένα chatbot που ορισμένοι αποκαλούν «Apple GPT».
Άνοδο 1,15% στα 194,88 δολάρια καταγράφει η τιμή της μετοχής της Apple την Τετάρτη λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς, μετά από αναφορές που λένε ότι η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) εσωτερικά.
Η κίνηση σηματοδοτεί ότι η Apple λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία AI και εξετάζει το ενδεχόμενο να τις ενσωματώσει σε μελλοντικά προϊόντα. Η εταιρεία χρησιμοποιεί σπάνια τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη» και επιλέγει την πιο ακαδημαϊκή «μηχανική μάθηση».
Η Apple έχει ένα εσωτερικό project για την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Ajax και μια μικρή ομάδα μηχανικών έχει κατασκευάσει ένα chatbot που ορισμένοι αποκαλούν «Apple GPT», σύμφωνα με την αναφορά. Η πρόσβαση στο chatbot είναι περιορισμένη εντός της Apple. Ορισμένα στελέχη της πιστεύουν ότι η εταιρεία στοχεύει σε μια σημαντική ανακοίνωση AI το επόμενο έτος.
Εκτός από τα LLM, η Apple χρησιμοποιεί πολλή μηχανική εκμάθηση στα προϊόντα της, από την αναγνώριση ομιλίας Siri έως την ικανότητα της εφαρμογής Photos να εντοπίζει πρόσωπα και κατοικίδια.
Σε κάποιο βαθμό, η Apple έχει καθυστερήσει. Η Microsoft έχει ενσωματώσει το ChatGPT του OpenAI στο λογισμικό του, η Google έχει ενσωματώσει το Bard του στη μηχανή αναζήτησής της, η Amazon
θα προσφέρει LLM μέσω της AWS ενώ η Meta θα λανσάρει έναν ανοιχτό κώδικα LLM αυτή την εβδομάδα.
Την Τρίτη, η Qualcomm, που κατασκευάζει τους επεξεργαστές για τηλέφωνα που ανταγωνίζονται το iPhone της Apple, είπε ότι θα λειτουργούσε με το Meta, ώστε τα LLM της να λειτουργούν απευθείας σε συσκευές Android, αντί σε μακρινούς διακομιστές στο cloud.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΗΕ: Περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας στην υπηρεσία για τους πρόσφυγες
- ΙΝΚΑ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών σε καταλύματα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
- Μέση Ανατολή: Είκοσι δύο αραβικές και ισλαμικές χώρες καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Πρακτορείο διανομής Αργος: 24ωρη απεργία, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη 18/06
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca, βλέπει τιμή στόχο 28,80 ευρώ
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ το 2024 – Κινητήριος “μοχλός” επενδύσεις και κατανάλωση
- METLEN: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία
- Θ. Κιουρτζής: “Εγινε μεγάλος ντόρος για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω Μέσης Ανατολής”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις