Νέα

Ο Άγγελος Τσιχριντζής πρόεδρος στην εταιρεία του Πάρι Κασιδόκωστα – Πως φορολογήθηκε το πρώτο έτος λειτουργίας

Ο Πάρις Κασιδόκωστας

Η εταιρεία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2022

Αλλαγή φρουράς είχαμε προ ημερών στη διοίκηση της εταιρείας PKL Latsco Family Office (ή PLFO Α.Ε.). Πρόκειται για την εταιρεία που συνέστησε τον Απρίλιο του 2022 ο Πάρις Κασιδόκωστας, καρπός του έρωτα της Μαριάννας Λάτση και του πρώην δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου ανέλαβε ο Άγγελος Τσιχριντζής, ο οποίος είναι δικηγόρος και δηλώνει κάτοικος Γενεύης. Παλαιότερα ήταν σε ελληνικές εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου όπως στη ΔΙΑΣ και στην Πρόοδο, οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με την Eurobank, όταν η οικογένεια Λάτση ήταν βασικός μέτοχος (δηλαδή πριν εγκαταληφθεί η τράπεζα στη διάρκεια της οικονομικής χρήσης και διασωθεί με δάνεια, που το ελληνικό δημόσιο έλαβε από την τότε «τρόικα»).

Στο Δ.Σ. παραμένει ο Δημήτριος Αφεντούλης, ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος ενώ αποχώρησε η Μαρία Λαζανά. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι η Άννα Καλού, ο Νικόλαος Βουτηχτής και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς,

Να σημειωθεί πως η εταιρεία PKL Latsco Family Office είναι ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (ΕΕΣΔΟΠ), όπως λέγονται οι εταιρείες που συστάθηκαν αρχικά με το νόμο (4172/13) και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας απέκτησαν ειδικά φορολογικά προνόμια (υπουργική απόφαση Α.1043/2022) για να διαχειρίζονται την οικογενειακή περιουσία πλουσίων από την Ελλάδα. Οι ΕΕΣΔΟΠ ή family offices όπως λέγονται, αναλαμβάνουν την διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας είτε αυτή βρίσκεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό παρέχοντας υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες σε αυτές (μετόχους) και πραγματοποιούν για τον σκοπό αυτό δαπάνες. Και γι΄αυτό φορολογούνται με προκαθορισμένο ποσοστό καθαρού κέρδους 7% βάσει των δαπανών που πραγματοποιούν (δηλαδή το 7% επί των δαπανών που κάνουν και στη συνέχεια με τον εκάστοτε φορολογικό συντελεστή ήτοι 22%).

Τα έσοδα της εταιρείας του Πάρι Κασιδόκωστα κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της (η συγκεκριμένη λειτούργησε για περίοδο μικρότερη του έτους αφού συστάθηκε τον Απρίλιο του 2022) ανήλθαν  σε 881.875 ευρώ μετά την προσθήκη περιθωρίου κέρδους 7% επί των ετήσιων δαπανών 824.182 ευρώ. Ο φόρος που η εταιρεία πλήρωσε ήταν 12.692 ευρώ. Τα έσοδα της προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών αποκλειστικά προς τον μέτοχο και τα μέλη της οικογένειάς του. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν σε 172.118 ευρώ την 31/12/2022.

Χρήστος Ιωάννου
[email protected]

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu