Πολιτική

Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή – αν χρειαστεί, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δημόσια δήλωσή του. Με την εκλογή θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα ως την καλύτερη επιλογή.

Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας». Όπως ανέφερε, η απόφαση να επισπευτεί η προεδρική εκλογή ελήφθη προκειμένου να απομακρυνθεί αυτή η αβεβαιότητα. «Εξάλλου η χθεσινή απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα», συμπλήρωσε.

«Με την εκλογή θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για κοινή απόφαση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ χαρακτήρισε τον Σταύρο Δήμα ως την καλύτερη επιλογή και ως έναν «άνθρωπο που τον εκτιμά η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα».

Ο κ. Δήμας «θα είναι υποψήφιος και στις 3 ψηφοφορίες αν χρειαστεί. Εμπνέει σοβαρότητα εμπιστοσύνη και σεβασμό», τόνισε.

«Με την εκλογή η Ελλάδα θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών. Κι έτσι, ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Όπως όφειλε να κάνει, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να απομακρύνει αυτή την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα, επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Εξ άλλου, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την πιστωτική γραμμή της Ελλάδας και να δώσει τεχνική παράταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας, δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα…

Έτσι με την εκλογή Προέδρου από την Ελληνική Βουλή ως το τέλος του μήνα, θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια και η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει και επισήμως στη μετά το Μνημόνιο εποχή.

Επιλέξαμε λοιπόν, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τον Σταύρο Δήμα, πρώην υπουργό και βουλευτή, Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, άνθρωπο που τον εκτιμά η Ελληνική κοινωνία, αλλά και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα και που προφανώς, θα είναι υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες, αν χρειαστούν.

Ο Σταύρος Δήμας είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, αλλά και εμπνέει. Ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Με την εκλογή του νέου Προέδρου, η Ελλάδα – απόλυτα σταθερή και οικονομικά και πολιτικά πλέον  – θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Της ηρεμίας, της σταθερότητας και της Ανάπτυξης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu