Στις αγορές βγαίνει σήμερα Τετάρτη 21/6 το Δημόσιο με την επανέκδοση ομόλογου λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25 ετούς διάρκειας) με στόχο να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 (Τ+5). Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 21ης Ιουνίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Ζήτησε 100.000 ευρώ από την Εθνική ομάδα μπάσκετ!
- ΕΛΕΤΑΕΝ σε ΥΠΕΝ: Ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση στα αιολικά
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στις 24 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2025
- Toyota: Ανακαλεί πάνω από 591.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο καντράν
- «Ντελάλης» του αμερικανικού LNG ο Κικίλιας
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πανεπιστήμια: Εως 22 Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 12/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά ΠΕΠΑΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις