Επικαιρότητα

Oδοιπορικό στη Νέα Αγχίαλο – Σπασμένες βιτρίνες και ερειπωμένη πόλη μετά τις εκρήξεις

Σημαντικές ζημιές παρά το ότι η πόλη απέχει αρκετά χλμ. από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα.

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στη Νέα Αγχίαλο που θυμίζει «πόλη φάντασμα» έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Νασιάδης αποκαλύπτοντας τις καταστροφές που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις πολεμικού υλικού σε αποθήκη πολεμικού υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας.


Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κατεστραμμένες προσόψεις σπιτιών και ανοιχτές αυλόπορτες μαρτυρούν ότι κάτι κακό συνέβη στην επαρχιακή πόλη, την οποία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν οι κάτοικοι, με τη συνδρομή των Αρχών.

«Η πόλη άδειασε από χθες και σιγά σιγά επιστρέφουν ορισμένοι για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Αγχίαλο στις 18:00 το απόγευμα και έφυγαν με ότι μέσο μπορούσαν, αφήνοντας πίσω τους τα αυτοκίνητά τους» σημείωσε.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική στην πόλη, με ένα πέπλο σιωπής να καλύπτει το πρωί της Παρασκευής 28/7 τα πάντα.

«Με τις εκρήξεις πολλοί έφυγαν ξεχνώντας να κλειδώσουν τα σπίτια τους» ανέφερε ο Μάκης Νασιάδης επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει υποστεί σημαντικές ζημιές παρόλο που απέχει αρκετά χλμ. από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα.

H εικόνα από τη Νέα Αγχίαλο λίγο πριν την έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Το ευτύχημα είναι ότι από θαύμα δεν έχουμε κάποιον τραυματία από τις εκρήξεις και το ισχυρό ωστικό κύμα.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις. Οι Αρχές διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα υποδέχθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.

close menu