Υπήρξε σοβαρή συζήτηση για όλα τα θέματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass
Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών στο Ριάντ για την αποκατάσταση των διμερών τους σχέσεων και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες κράτησαν τεσσεράμισι ώρες. Είναι οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από τρία χρόνια.
Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αντιπροσωπείες είχαν «μια πολύ σοβαρή συζήτηση για όλα τα θέματα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Είπε ότι οι συνομιλίες της Τρίτης στο Ριάντ δεν ήταν «κακές» και ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ «συμφώνησαν να λάβουν υπόψη η μια τα συμφέροντα της άλλης». Διευκρίνισε ότι προς το παρόν είναι «δύσκολο να πούμε» ότι «πλησιάζουν η μία την άλλη.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάικ Βαλτς και ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ ηγήθηκαν της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ.
Η συνάντηση αυτή ήταν σχεδόν αδιανόητη πριν από λίγες εβδομάδες με τις σημαίες των δύο χωρών να κυματίζουν η μία δίπλα στην άλλη έξω από το πολυτελές παλάτι, που έγινε η συνάντηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κουβέιτ ανέστειλε τη λειτουργία δύο διυλιστηρίων μετά από επιθέσεις
- Cooke: Προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση του χρέους της Avramar Ελλάδας
- ΕΚΤ: Διατήρησε αμετάβλητα στο 2% τα επιτόκια για 6η συνεχόμενη φορά – Φόβος για άνοδο πληθωρισμού
- Χέγκσεθ: Σήμερα το μεγαλύτερο χτύπημα στο Ιράν – «Αχάριστοι» οι Ευρωπαίοι
- «Το ΕΣΥ νοσεί, κρύβουν τα ράντζα κάτω από το χαλί» – Κινητοποίηση υγειονομικών έξω από το υπ. Υγείας (video)
- Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ζητά την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ
- Πρατηριούχοι: «Στα 2,03 ευρώ το λίτρο η φτηνότερη βενζίνη, εκτός κι αν μειωθούν οι φόροι»
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









