Σημαντική η αύξηση των εσόδων του τομέα διακίνησης αυτοκινήτων κατά 59,9% και του τομέα της κρουαζιέρας κατά 13,2%
Η ΟΛΠ Α.Ε., ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα α΄εξαμήνου 2024 σύμφωνα με τα οποία παρουσίασε νέα αύξηση εσόδων και κερδών πετυχαίνοντας για ακόμη μια φορά τις καλύτερες ιστορικά επιδόσεις για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα τα συνολικά έσοδα του α΄ εξαμήνου ανήλθαν σε € 107,1 εκατ., όπου σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023 (€ 102,4 εκατ.), αυξήθηκαν κατά € 4,7 εκατ. ή ποσοστό 4,6 %. H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων του τομέα διακίνησης αυτοκινήτων κατά 59,9%, του τομέα κρουαζιέρας κατά 13,2%, καθώς και του τομέα εμπορευματοκιβωτίων (Προβλήτας Ι) κατά 4,0% ή κατά € 6,2 εκατ., € 1,2 εκατ. και € 0,9 εκατ. περίπου, αντίστοιχα.
Επίσης, σημειώθηκε αύξηση κατά 7,3 % στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε € 53,0 εκατ. έναντι €49,4 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2023, και στα κέρδη μετά από φόρους που ανήλθαν σε €40,4 εκατ. έναντι €38,7 εκατ., παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 4,4 % σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Lin Ji, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εκ νέου αυξημένα έσοδα και κέρδη της εταιρείας το α’ εξάμηνο του 2024, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η αστάθεια και οι ιδιαίτερες γεωπολιτικές συνθήκες στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να υπάρχουν. Η εταιρεία μας και το λιμάνι του Πειραιά, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε όχι μόνο να μην επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή, αλλά να συνεχίσει τη συνολική της δραστηριότητα με ανοδικές επιδόσεις και αποτελέσματα, όπως ακριβώς πραγματοποιεί συνεχώς εδώ και καιρό. Αυτό καταδεικνύει απόλυτα την ορθότητα του σχεδιασμού, αλλά και της συστηματικής εργασίας, τα οποία έχουν εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αξιοπιστία και κυρίως την ανθεκτικότητα στο Λιμάνι του Πειραιά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις