Τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους και θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon
Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τη συντονισμένη του προσπάθειά προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα, τα οποία εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, ενισχύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, ο Όμιλος εργάζεται συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες που δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής του διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων του Ομίλου με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, επαληθεύοντας έτσι ότι όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.
Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που αποτελεί συνώνυμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προόδου.
Ο Νικόλαος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά υιοθετώντας πρώτοι την καινοτόμα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα οχήματα. Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία. Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Δημήτρης Σιλβέστρος, νέος Sales Manager κλιματισμού στην FG Europe
- Attica Πολυκαταστήματα: Ολοκληρώθηκε η παράλληλη διάθεση 900.000 μετοχών
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΟΤΟΕ: 8 στους 10 εργαζόμενους στις τράπεζες στο “κόκκινο” λόγω φόρτου εργασίας
- Αλλάζουν από το 2027 τα απλοποιημένα τιμολόγια στα ενεργειακά προϊόντα
- Το Πάντειο συνεργάζεται με το Columbia για ένα νέο μεταπτυχιακό με βλέμμα στην Κίνα
- Το πρώτο επιτελείο του Τσίπρα με τεχνοκράτες, αυτοδιοικητικούς και πρόσωπα κινημάτων
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ίση αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








