Η εκτίναξη των αποδόσεων ήλθε μετά την ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Παουέλ
Η κίνηση στο 5%,για πρώτη φορά από τις 20 Ιουλίου 2007, ήρθε μετά την προειδοποίηση του Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη ότι είναι πιθανό να χρειαστεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για να μειωθεί ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός. Είπε ότι δεν πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική είναι πολύ σφιχτή ως έχει.
«Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και μερικοί μήνες καλών στοιχείων είναι μόνο η αρχή αυτού που θα χρειαστεί για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω προς τον στόχο μας”, δήλωσε στο Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης. «Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτές οι χαμηλότερες ενδείξεις ή πού θα κατασταλάξει ο πληθωρισμός τα επόμενα τρίμηνα».
Και πρόσθεσε: Μήπως αισθανόμαστε ότι η πολιτική είναι πολύ σφιχτή αυτή τη στιγμή; Θα πρέπει να πω όχι».
Η απόδοση του 10ετούς έκλεισε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο, 4,914.
Η τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed αντανακλά μια πιθανότητα περίπου 96% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα ίδια επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








