Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στη δέσμευσή της να μειώσει τον πληθωρισμό
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων διολίσθησαν ξανά κάτω από το 5%, αν και παρέμειναν κοντά σε υψηλά 16 ετών.
Νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ήταν μειωμένη κατά περίπου 2,4 μονάδες βάσης στο 4,8145%, ενώ η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου διολίσθησε λίγο πάνω από 3 μονάδες βάσης στο 4,9559%. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.
Ο Jim Reid, επικεφαλής της παγκόσμιας οικονομικής και θεματικής έρευνας της Deutsche Bank, ανέφερε, σε ηλεκτρονικό μήνυμα, ότι η εξήγηση στις διακυμάνσεις της αγοράς ομολόγων” γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει στη δέσμευσή της να μειώσει τον πληθωρισμό διατηρήσιμα στο 2% και ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πιθανό να χρειαστεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα συνεδριάσει στις 31 Οκτωβρίου και θα ανακοινώσει την επόμενη απόφασή της για τα επιτόκια την 1η Νοεμβρίου.
Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου διεξάγονται και οι δημοπρασίες για 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκα γραμμάτια 42 ημερών του Δημοσίου και 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2ετή έντοκα γραμμάτια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 7 δισ. δολάρια από την Αυστραλία για την ενίσχυση των αποθεμάτων καυσίμων
- Το δολάριο υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αστυπάλαια: Από το «πράσινο νησί-βιτρίνα» στην έκτακτη ανάγκη για το νερό
- Ρεκόρ στις αγορές της Ασίας χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ελπίδες για ειρήνη στο Ιράν
- Toyota: Στροφή με φόρα στα ηλεκτρικά για να προλάβει την κινεζική απειλή
- Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία ρυθμίσεις στη σήραγγα της Εθνικής Αντιστάσεως
- Στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, συναντήθηκε με τον Wang Yi στο Πεκίνο
- Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην Ανδρο με αίσιο τέλος για το εννεαμελές πλήρωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








