Αγορές

Ομόλογα: Πτώση στις αποδόσεις στην Ευρώπη – Στο 3,48% το ελληνικό 10ετές

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε έως και 7 μονάδες βάσης στο 2,28% - Καταλύτης οι δηλώσεις της Ίζαμπελ Σνάμπελ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, καθώς οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανοίξει τον χορό μείωσης των επιτοκίων στις αρχές του 2024.

Ρόλο – καταλύτη για την πτώση των αποδόσεων στους ευρωπαϊκούς τίτλους, έπαιξε η στροφή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ, εκ των πλέον επιθετικών γερακιών της ΕΚΤ, η οποία έκανε λόγο για φρένο σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, μετά από μια απροσδόκητα μεγάλη πτώση του πληθωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίζαμπελ Σνάμπελ: «Μάλλον απίθανη» μια αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

«Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό καθιστούν μάλλον απίθανη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο δεν πρέπει να κηρύξουμε πρόωρα τη νίκη επί του πληθωρισμού», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε έως και 7 μονάδες βάσης στο 2,28%. Σημαντική πτώση καταγράφει και η απόδοση του ελληνικού τίτλου 10ετούς διάρκειας, η οποία διαμορφώνεται στο 3,487%, με το sread να έχει υποχωρήσει στις 114 μονάδες. Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται ψηλά στις επενδυτικές επιλογές των ξένων αναλυτών μετά από ένα δίμηνο αναταράξεων που οδήγησε μάλιστα την απόδοση του 10ετούς ελληνικού στο 4,5% στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Από την αρχή του Νοεμβρίου, όμως, έχει αρχίσει μια τάση αποκλιμάκωσης των αποδόσεων και ανόδου των τιμών, με αρκετούς αναλυτές να συστήνουν θέσεις long στους ελληνικούς τίτλους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu