Επιχειρήσεις

Optima Bank: Διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή, από 1 Ιουλίου η καταβολή

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας

Τη διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή, την 1η Ιουλίου, ποσό που αντιστοιχεί στο 32% των κερδών της χρήσης 2023 αποφάσισε η 1η Γενική Συνέλευση της Optima bank ως εισηγμένης στο Χρηματηστήριο Αθηνών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2024, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση κερδών 78% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, αγγίζοντας τα €32,7 εκατ. και απόδοση ιδίων κεφαλαίων (Return on Tangible Equity  – RoTE) που φθάνει το 25,4%, ποσοστό που είναι με διαφορά το υψηλότερο στην Ελλάδα και από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Επίσης, στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκε το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, η οποία θα ανοίξει το δεύτερο κατάστημά της στην Κρήτη, στην πόλη των Χανίων μέσα στο καλοκαίρι. Η τράπεζα ενισχύει με τον τρόπο αυτό την παρουσία της στην αγορά της Κρήτης, η οποία διατηρεί σταθερά τις δυναμικές προοπτικές της και το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, στο ευρύτερο επίπεδο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, η Optima bank γνωστοποίησε ότι ήδη επεξεργάζεται την ίδρυση μίας ακόμα θυγατρικής, της Optima leasing. Με τη λειτουργία της Optima leasing η τράπεζα θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τις λύσεις χρηματοδότησης για επιχειρήσεις, καλύπτοντας κάθε επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης: ”Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αγορά εμπιστεύθηκε τη στρατηγική και το όραμά μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώσουμε μέρισμα €0,44 ανά μετοχή, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των μετόχων μας. Παράλληλα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία και να προσφέρουμε στους πελάτες μας πραγματικά ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, με στόχο να είμαστε η τράπεζα αναφοράς στη συνείδησή τους.”

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu