Με σημαντικά κέρδη, αλλά και με χαμηλό τζίρο, ήρθε η σημερινή αντίδραση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως κατάφερε να απομακρυνθεί για ακόμη φορά από τα «επικίνδυνα» επίπεδα των 610 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,78% στις 629,84 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 616,44 μονάδων (-0,39%) και 631,22 μον. (+2,00%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 14,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 90 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,67%, στις 1.660,99 μονάδες, ενώ στο +0,72% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 982,70 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,81% στις 511,03 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, με όγκο πάνω από 5,2 εκατ. τεμάχια, η Eurobank έκλεισε με άλμα 11,37%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με +5,08% και τις Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια με κέρδη 4,17% και 4,90% αντίστοιχα. Άνω του 3% ήταν η άνοδος σε ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Alpha Bank, με την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώνει στο +2,39%.
Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Βιοχαλκο, Εθνική, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΤΕ και Grivalia, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Τιτάν, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Φουρλής. Χωρίς μεταβολή η Πειραιώς, με την Coca Cola να κλείνει στο -0,04%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λίφτινγκ 109 εκατ. ευρώ για τους παλαιότερους συρμούς του Μετρό
- Δικαστική έγκριση στον συμβιβασμό – μαμούθ των 1,5 δισ. δολαρίων για την Anthropic
- TORA Direct: Μειωμένες επιδόσεις
- Επίθεση 60χρονου με μαχαίρι σε ζευγάρι τουριστών στην Ακρόπολη (Βίντεο)
- «Καμπανάκι» από αυτοδιοίκηση και φορείς για το νομοσχέδιο για νερά του ΥΠΕΝ: Ζητούν αλλαγές πριν φτάσει στη Βουλή
- Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το πολυνομοσχέδιο για την πολιτιστική κληρονομιά
- Εκτοξεύτηκαν στα 3,7 δισ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου σε ιδιώτες και αγορά
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








