Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Επενδυτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών»
Για τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, των ΣΔΙΤ, της ΜΟΔ κ.α. σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων τοποθετήθηκε ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Επενδυτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών». Ο υπουργός πλαισιώθηκε από τα αρμόδια στελέχη των φορέων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον απολογισμό αλλά και τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Προαναγγέλθηκε, σε αυτό το πλαίσιο, από τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, πως έρχονται νέες προσκλήσεις γενικού απαλλαχτικού κανονισμού, στις 15 Φεβρουαρίου, για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις των λιγνιτικών περιοχών, ενώ ανέφερε πως ήδη δρομολογούνται νέα επενδυτικά σχήματα για μορφές ενεργειακών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως ανοίγει το «παράθυρο της επιπλέον χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κανονισμού de minimis, ανερχόμενο πλέον στα 300.000 ευρώ, δηλαδή όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν λάβει χρηματοδότηση de minimis 200.000 ευρώ, έχουν δικαίωμα από 1η Ιανουαρίου για χρηματοδότηση με επιπλέον 100.000 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








