Συγκεκριμένα, την παρελθούσα εβδομάδα διεξήχθησαν 4.135 έλεγχοι σε 4.118 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 837. Στους ελέγχους συμμετείχαν 1.578 ελεγκτές.
Τις τελευταίες έξι εβδομάδες διεξήχθησαν 32.702 έλεγχοι σε 31.510 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν στις 6.245 σύνολο παραβάσεων 19.604.
Ειδικότερα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα διεξήχθησαν 2.890 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των ΔΟΥ και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, όπου συμμετείχαν συνολικά 803 υπάλληλοι. Ελέχθησαν 2.873 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια και διαπιστώθηκαν στις 448 επιχειρήσεις συνολικά 635 παραβάσεις.
Από τις ΔΟΥ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 2.550 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 2.873 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 357. Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν 660 υπάλληλοι. Από τους ελέγχους αυτούς οι 1.259 πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες, οι 546 τις απογευματινές και οι 745 τις νυχτερινές.
Οι έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 51% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και κατά 32% εμπορικές επιχειρήσεις ενώ το 91% αφορούσαν την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.
Από την ΥΕΔΔΕ πραγματοποιήθηκαν 340 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν σε 91 επιχειρήσεις συνολικά 273 παραβάσεις. Στους ελέγχους συμμετείχαν 143 υπάλληλοι της μονάδας.
Οι διενεργηθέντες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της επικράτειας. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ενώ ο κύριος όγκος των ελεγχθεισών επιχειρήσεων, σε ποσοστό περίπου 75%, δραστηριοποιείται στην εστίαση και στον τουρισμό.
Από το ΣΔΟΕ την εβδομάδα 31 Αυγούστου 2015 έως 6 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν 1.245 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και συμμετείχαν 775 υπάλληλοι του Σώματος. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σε 389 επιχειρήσεις 1.526 συνολικά παραβάσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








