Τα αποθέματα φθάνουν μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου
Η έλλειψη νερού είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο είναι πιθανό φέτος το φθινόπωρο, η περίφημη πατάτα Νάξου να βρεθεί σε έλλειψη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2024, η παραγωγή περιορίστηκε στους 1.800 τόνους από 6.000 τόνους τα προηγούμενα χρόνια και αιτία γιαυτή την ελάττωση είναι το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας και έχει πλήξει και την περίφημη πατάτα της Νάξου.
Κατά όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης το πρόβλημα της λειψυδρίας στο νησί την τελευταία διετία έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή, κατακόρυφη μείωση της παραγωγής χρόνο με τον χρόνο. Έτσι από 6.000 τόνος που έβγαζε η Νάξος πέρσι έπεσε στους 4.000 τόνους και φέτος μόλις στους 1.800 τόνους.
Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη «Όταν δεν υπάρχει νερό η πατάτα δεν έχει όγκο. Η γεύση μπορεί να μένει ίδια αλλά δεν είναι μεγάλη. Στη Νάξο καλλιεργούμε δύο φορές τον χρόνο πατάτες. Μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο, φέτος το φθινόπωρο όμως δεν έχει νερό» ανέφερε.
Μάλιστα, έκρουσε το ”καμπανάκι” του κινδύνου για τα διαθέσιμα αποθέματα του ΠΟΠ προϊόντος του νησιού. «Τα αποθέματα της πατάτας μας φέτος θα φτάσουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, το πολύ 10 Οκτώβρη, μετά δεν θα υπάρχει πατάτα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για έκπτωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα ακίνητα
- Η ΕΚΤ ανανεώνει την προσφορά ρευστότητας σε ευρώ για να ενισχύσει την ελκυστικότητα του νομίσματος
- HΠΑ: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος της αύξησης της ναυτικής παρουσίας στην Καραϊβική
- Mπαντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας στο Περού με μήλο της έριδος το λιμάνι του Chancay
- Oι κρυφές παγίδες των φθηνών κινέζικων μικρών δεμάτων μετά τους δασμούς
- Mελόνι: Δεν συμμερίζομαι την κριτική του Μερτς στην κουλτούρα του MAGA
- Ν. Δένδιας: Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας
- Δημόσιο: “Οχι” λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








