Σημαντικές αλλαγές ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένονται στα τραπεζικά ομόλογα αναφέρει σε δική ανάλυση της η τράπεζα Πειραιώς.
Ο δείκτης κρατικών ομολόγων τον Οκτώβριο σημείωσε ετήσιο υψηλό καθώς έφθασε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.
Βελτίωση παρατηρήθιηκε και στα εταιρικά ομόλογα.
Οι 3 καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις παρατηρήθηκαν στο ομόλογο του ΟΤΕ 5,59% λήξης 2020, της ΔΕΗ 5,58% και ΕΛΠΕ 6,38%.
Αρνητική επίδοση σημείωσαν τα ομόλογα της Motor Oil -1,99%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες, οι συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις ανέρχονται στα €14,4 δις και το βασικό σενάριο στα €4,4 δις.
Οι απαιτήσεις θα πρέπει να καλυφτούν από ανταλλαγή ομολόγων σε μετοχές και από την κατάρτιση βιβλίου προσφορών (accelerated book building).
Η συμμετοχή των ομολογιούχων κύριας εξασφάλισης θα καθοριστεί από την επιτυχία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και άρα από την συμμετοχή ή απουσία του ΤΧΣ.
Με σκοπό κάλυψης των κεφαλαιακών απαιτήσεων, από τα μέσα Οκτωβρίου το σύνολο των τραπεζών ανακοίνωσε την προσφορά για ανταλλαγή των ομολόγων τους σε κοινές μετοχές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Ο Δείκτης Τραπεζικών Ομολόγων τον Οκτώβριο σημείωσε έντονη ανοδική πορεία φτάνοντας τις 75,63 μονάδες από τις 49,17 μονάδες στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αυξητική τάση οφείλεται σε τεχνικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ανταλλαγή ομολόγων παρά σε οικονομικούς παράγοντες.
Ως αποτέλεσμα των προσφορών ανταλλαγής ομολόγων προχωρούμε στην κατάργηση του Δείκτη Τραπεζικών Ομολόγων, καθώς και του Δείκτη Εταιρικών και Τραπεζικών Ομολόγων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέμπη: Οι καταθέσεις των οικογενειών των νεκρών μηχανοδηγών – «Τα παιδιά μας λοιδορήθηκαν»
- Wall Street: Το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια «φρενάρει» τους δείκτες
- Έρευνα Imperial Brands Hellas: Το 50% των εμπόρων χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα επιβεβαίωσης ηλικίας για πώληση προϊόντων νικοτίνης
- Κομισιόν: Νέοι, απλούστεροι κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις στην ΕΕ
- Το φιάσκο της Novartis «καίει» δισεκατομμύρια προσδοκιών στην αγορά καρδιολογικών φαρμάκων
- Η Booking χάνει τη δικαστική μάχη κατά του βέτο της ΕΕ για την εξαγορά της ETraveli
- Ακίνητα: Ο φόρος 15% στους ξένους «σταματά» στα φυσικά πρόσωπα, ανοίγοντας «εταιρικό παράθυρο» για Golden Visa
- Κύκλωμα «επιστροφών φόρων» 40 εκατ. ευρώ: 46 πρόσωπα και 152 εταιρείες στο μικροσκόπιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








