Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, όπου το πρωί της Κυριακής είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ ύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής, απομακρύνθηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, όλοι οι επιβάτες από το πλοίο.
Τέσσερις σορούς στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το Norman Atlantic εντόπισαν διασώστες από ελικόπτερα. Την ύπαρξη των σορών επιβεβαίωσε με δήλωσή του στη Βουλή και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Χθες, έγινε γνωστό πως στη διάρκεια της επιχείρησης ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, πρόκειται για τον Γιώργο Δούλη που έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση με τη γλίστρα ανάγκης που καταλήγει στη σωστική λέμβο. Η σύζυγός του, Θεοδώρα, διεσώθη και μεταφέρθηκε τραυματισμένη σε ένα από τα παραπλέοντα πλοία.
Έρευνα για ποινικές ευθύνες ξεκινά η Ιταλία
Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες έπειτα από την πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Norman Atlantic. Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.
Η έρευνα έχει ως στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδήλωθηκε χθες το πρωί στο γκαράζ του πλοίου, που μετέφερε μεταξύ άλλων οχημάτων και πολλά φορτηγά με φορτίο λαδιού.
Το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από επιθεώρηση και ο ιταλός πλοιοκτήτης Κάρλο Βισεντίνι δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι είναι βέβαιος για το αξιόπλοο και την ασφάλεια του πλοίου.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης εντοπίσθηκε πρόβλημα σε μία από τις πόρτες πυρασφάλειας του γκαράζ, αλλά αυτό το πρόβλημα είχε διευθετηθεί διευκρίνισε ο ιταλός πλοιοκτήτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό μεταφέρονταν 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία, 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
- Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δεύτερη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου της Βενεζουέλας
- Γιατί η Λαγκάρντ «βλέπει» χαμηλότερες τιμές ενέργειας και αποκλιμάκωση πληθωρισμού
- «Φρένο» βάζει η Stellantis στις επενδύσεις της στην Ευρώπη
- Γενική συνέλευση αγροτών στη Νίκαια για τις επόμενες δράσεις τους στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







