Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός 3 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στη Δυτική Αττική

Στο έργο περιλαμβάνονται η συντήρηση του οδικού δικτύου η αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων στηθαίων και νέα οδοστρώματα - Η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας

Eργασίες βελτίωσης των υποδομών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 3.000.000 ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, προβλέπει διαγωνισμός που προκηρύχθηκε.

Συγκεκριμένα, το έργο, συμπεριλαμβάνει:

  • Συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (επούλωση φθορών, αντικατάσταση-συντήρηση πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας, καθαρισμός ή επισκευή φρεατίων, κ.ά.)
  • Νέο οδόστρωμα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων
  • Αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων στηθαίων μήκους 1.000 m
  • Διαγράμμιση συνολικής επιφάνειας 30 στρεμμάτων
  • Άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου (εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση καθιζήσεων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, κ.ά.)
  • Μηνιαία καταγραφή με επιτόπου έλεγχο και αποτύπωση βλαβών με χρήση ειδικού εξοπλισμού
  • Άμεση αποκατάσταση βλαβών.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης , δήλωσε σχετικά: «Συνεπείς στη δέσμευση μας πως θα εστιάσουμε σε έργα και υποδομές που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προάσπιση της ζωής των πολιτών που είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις δημοπρατήσαμε άλλο ένα σημαντικό οδικό έργο στη Δυτική Αττική, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, το οποίο σε συνδυασμό με τα άλλα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη, διασφαλίζουν τη ριζική αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην περιοχή, που έχει «πληγωθεί» πολλές φορές από φυσικές καταστροφές και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu