Διεθνή

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ της τραπεζικής δυναστείας

Μέλος της γνωστής βρετανικής τραπεζικής δυναστείας, έγινε πρόεδρος της RIT Capital Partners το 1988 και παραιτήθηκε το 2019

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ (Jacob Rothschild), όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Σε μια δήλωση στο πρακτορείο ειδήσεων PA τη Δευτέρα, η οικογένεια του Rothschild είπε ότι «ο πατέρας μας Τζέικομπ ήταν μια ισχυρή παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων» και ότι «θα ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα σε μια μικρή οικογενειακή τελετή».

Μέλος της γνωστής βρετανικής τραπεζικής δυναστείας, ο Ρότσιλντ έγινε πρόεδρος της RIT Capital Partners το 1988 και παραιτήθηκε το 2019.

Μεταξύ 2003 και 2008, ο Ρότσιλντ ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της τηλεόρασης BSkyB. Υπήρξε επίσης εκτεταμένος προστάτης των τεχνών, υπηρετώντας ως πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης μεταξύ 1985 και 1991 και πρόεδρος του Heritage Lottery Fund από το 1994 έως το 1998.

Σε ένα tweet στο X, το Ίδρυμα Ρότσιλντ είπε ότι «με βαθιά λύπη ανακοινώνει τον θάνατο του Λόρδου Ρότσιλντ, επιχειρηματία, επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και πολιτιστικό ηγέτη».

«Θα λείψει πολύ στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στους πολλούς φίλους του», προστίθεται.

Ο Ρότσιλντ σπούδασε στο Eton College πριν σπουδάσει ιστορία στο κολέγιο Christ Church του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ίδρυσε επίσης την Windmill Hill Asset Management για να διαχειριστεί το φιλανθρωπικό χαρτοφυλάκιο της οικογένειας και ήταν πρόεδρος των διαχειριστών για τη φιλανθρωπική οργάνωση The Rothschild Foundation.

Μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές του δεσμεύσεις ήταν στο Waddesdon Manor και στο κτήμα Waddesdon στο Buckinghamshire, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση για λογαριασμό του National Trust από την ξαδέρφη του Dorothy de Rothschild το 1988.

Ήταν παντρεμένος για περισσότερα από 50 χρόνια με τη Σερένα, η οποία πέθανε το 2019 και με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά – τη Χάνα, την Μπεθ, την Έμιλι και τη Νατ – και πολλά εγγόνια.

Οι σχέσεις των Ρότσιλντ με την Ελλάδα ξεκινούν προτού καν δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος, αφού συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ αργότερα ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu