Σε ακόμα 15 προσλήψεις νέων επαγγελματιών, κυρίως μηχανικών λογισμικού (software engineers), προχώρησε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντάς τους κατά το 12o ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp) σε θέματα λογισμικού και cloud engineering, που διοργάνωσε στις αρχές του 2023.
Το φετινό Bootcamp είχε διάρκεια έξι εβδομάδων, έχοντας προσφέρει στους συμμετέχοντες, απόφοιτους τεχνολογικών σχολών, πολυτεχνείων και σχολών πληροφορικής, 110 ώρες διαλέξεων και πρακτικής άσκησης σε θέματα τεχνολογίας λογισμικού, αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, front-end development, back-end development, cloud computing κ.ά., μέσω ψηφιακής τάξης ή/και χρήσης διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, οι υποψήφιοι και υποψήφιες «είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σε τεχνολογίες αιχμής (…) και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην μεγάλη οικογένεια της Pfizer». Ως ηγέτης στην καινοτομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το CDI καινοτομεί και στον τρόπο που προσλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς επενδύει συστηματικά όχι μόνο στην προσέλκυση κορυφαίων νέων ταλέντων από το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Ελλάδας, αλλά και στην επιμόρφωση και την αναβάθμισή δεξιοτήτων τους (upskilling)».
«Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Ελλάδα έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό σε τομείς όπως η πληροφορική και η έρευνα. Γι’ αυτό και η συνεργασία με το τοπικό οικοσύστημα αποτελεί βασικό κομμάτι των δράσεών μας. Προγράμματα όπως το Bootcamp αποτελούν εργαλεία ενίσχυσης των δεσμών του CDI με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, τα οποία συνεισφέρουν στην προσέλκυση & πρόσληψη εργαζομένων, καθώς και στην ανάδειξη ιδεών και οδηγούν, τελικά, σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών» επισήμανε η Γιάννα Γεωργίου, Talent Acquisition Manager (διευθύντρια απόκτησης ανθρώπινου ταλέντου) της Pfizer.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Super League: Ηττα για τον ΠΑΟ του Μπενίτεθ, δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό
- Τραμπ: Εντολή για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Νιγηρία για την προστασία των Χριστιανών
- Η Γκιλφόιλ έφθασε, η Αθήνα πόζαρε – Ποιοί έτρεξαν να φωτογραφηθούν
- Ομπάμα: Καλεί τους Δημοκρατικούς να αντισταθούν στην “ανομία και απερισκεψία” του Τραμπ
- Μητσοτάκης: Στη Λευκωσία για το 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη
- Επιδόματα Νοεμβρίου: 2,4 εκατ. πολίτες θα λάβουν συνολικά 600 εκατ. ευρώ
- Ενστολοι: Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες για 150.000
- Βορίζια: Τεταμένη η κατάσταση μετά το φονικό – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








