Σε ακόμα 15 προσλήψεις νέων επαγγελματιών, κυρίως μηχανικών λογισμικού (software engineers), προχώρησε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντάς τους κατά το 12o ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Bootcamp) σε θέματα λογισμικού και cloud engineering, που διοργάνωσε στις αρχές του 2023.
Το φετινό Bootcamp είχε διάρκεια έξι εβδομάδων, έχοντας προσφέρει στους συμμετέχοντες, απόφοιτους τεχνολογικών σχολών, πολυτεχνείων και σχολών πληροφορικής, 110 ώρες διαλέξεων και πρακτικής άσκησης σε θέματα τεχνολογίας λογισμικού, αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, front-end development, back-end development, cloud computing κ.ά., μέσω ψηφιακής τάξης ή/και χρήσης διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, οι υποψήφιοι και υποψήφιες «είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σε τεχνολογίες αιχμής (…) και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην μεγάλη οικογένεια της Pfizer». Ως ηγέτης στην καινοτομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το CDI καινοτομεί και στον τρόπο που προσλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό του, καθώς επενδύει συστηματικά όχι μόνο στην προσέλκυση κορυφαίων νέων ταλέντων από το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Ελλάδας, αλλά και στην επιμόρφωση και την αναβάθμισή δεξιοτήτων τους (upskilling)».
«Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Ελλάδα έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό σε τομείς όπως η πληροφορική και η έρευνα. Γι’ αυτό και η συνεργασία με το τοπικό οικοσύστημα αποτελεί βασικό κομμάτι των δράσεών μας. Προγράμματα όπως το Bootcamp αποτελούν εργαλεία ενίσχυσης των δεσμών του CDI με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, τα οποία συνεισφέρουν στην προσέλκυση & πρόσληψη εργαζομένων, καθώς και στην ανάδειξη ιδεών και οδηγούν, τελικά, σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών» επισήμανε η Γιάννα Γεωργίου, Talent Acquisition Manager (διευθύντρια απόκτησης ανθρώπινου ταλέντου) της Pfizer.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ — Τι αλλάζει για τους φορολογούμενους
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση Ιταλίας – ΗΠΑ στο Κουβέιτ
- FT: Η ΕΕ εξετάζει την επέκταση της επιχείρησης «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ
- Ορίζοντα επιπλέον 45 ημερών δίνουν στον πόλεμο με το Ιράν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις
- Κρις Ράιτ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει τις “επόμενες εβδομάδες” – Αναμένουμε, αλλά “δεν εγγυόμαστε” πτώση των ενεργειακών τιμών
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Το ελληνικό FBI προσήγαγε 4 Τούρκους
- Ισραήλ: Πράσινο φως για δαπάνη 827 εκατ. δολαρίων με στόχο “έκτακτες” στρατιωτικές αγορές
- Φιντάν: Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί, ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








