Οι αρχές εντόπισαν την τεράστια ποσότητα κοκαϊνης και κεταμίνης εμποτισμένη σε φορτία ξυλείας που είχαν προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά με την αξία τους να αγγίζει τα 8,3 δισ. δολάρια
Oι αρχές της Χιλής προχώρησαν στην κατάσχεση εκατό και πλέον τόνων ναρκωτικών, κρυμμένων σε φορτία ξυλείας τα οποία είχαν προορισμό την Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής, εκφράζοντας ικανοποίηση για το ότι αναχαιτίστηκε ποσότητα-ρεκόρ.
«Χάρη στο κοινό έργο της εισαγγελίας, του λιμενικού και των τελωνείων, 1.080 τόνοι ξύλων στα οποία είχαν εμποτιστεί διάφορα ναρκωτικά μπόρεσαν να κατασχεθούν», γεγονός που αποτελεί «ιστορικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Η κατάσχεση των 100 τόνων «είναι η μεγαλύτερη (του είδους) στην ιστορία της Χιλής», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως στην ξυλεία είχαν κρυφτεί κυρίως κοκαΐνη και κεταμίνη.
Αν τα ναρκωτικά έφταναν στους προορισμούς τους οι ελεγχόμενες ουσίες θα ανακτώνταν με «προχωρημένες χημικές διεργασίες, για τις οποίες χρειάζονται εξειδικευμένα εργαστήρια», ανέφεραν από την πλευρά τους τα τελωνεία, που εκτίμησαν ότι η αξία του εμπορεύματος ανερχόταν σε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην ευρωπαϊκή αγορά.
Οι αριθμοί ενδέχεται να αυξηθούν κι άλλο, η εξέταση ύποπτων εμπορευματοκιβωτίων δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η επιχείρηση διεξήχθη στα λιμάνια Σαν Αντόνιο, Βαλπαραΐσο (κεντρικά) και Αρίκα (βόρεια), σύμφωνα με τις αρχές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά νέες ρυθμίσεις οφειλών με επιστολή του στο ΥΠΟΙΚ
- Φρένο στις προσλήψεις από τους Ελληνες εργοδότες για το γ’ τρίμηνο 2026
- Αλλάζουν όψη πέντε σταθμοί του Προαστιακού στην Αττική
- Ρεκόρ δαπανών για το πυρηνικό οπλοστάσιο των εννέα ισχυρών του πλανήτη
- Στα 6,625 δισ. ευρώ οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στο πεντάμηνο, με άνοδο 20,9% ”τρέχει” το ηλεκτρονικό κανάλι
- Πρωτιά της ΝΔ και οκτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση
- Πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα της Χιλής με κατάσχεση ρεκόρ 100 τόνων ναρκωτικών
- Pepcο: 2,5 δις ευρώ έσοδα στο πρώτο μισό της χρονιάς, σχεδιάζει άλλα 600 καταστήματα στη δυτική Ευρώπη στην τριετία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








