Αντιμέτωποι για δεύτερη φορά με τις πλημμύρες οι κάτοικοι του δήμου Παλαμά
Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, αν και δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel, ήρθαν αντιμέτωποι αυτή τη φορά με τις καταστροφικές συνέπειες της νέας κακοκαιρίας «Elias». Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του Δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κων. Νούσιο, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Όπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, τονίζει επίσης ο ίδιος.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων δεν εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως με την κακοκαιρία Daniel, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς όλα είναι καλά, ελεγχόμενα χωρίς προβλήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εφυγε από τη ζωή ο Σούλης Μαρκόπουλος σε ηλικία 77 ετών
- Στα 1.820 μηνιαίως οι δαπάνες των νοικοκυριών – Τρόφιμα και στέγαση το ένα τρίτο του προϋπολογισμού
- ΕΚΤ: Φρέναρε ο δανεισμός των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη τον Αύγουστο στο 4,2% από 4,4%
- ΕΛΣΤΑΤ: Στα 1.868 πλοία η δύναμη του ελληνικού στόλου με άνοδο 1,4%
- Μαζικές αποχωρήσεις στον ΟΗΕ την ώρα που Μητσοτάκης και Νετανιάχου επιβεβαιώνουν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ
- Ελλάδα: Αλμα 16,3% στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τον Αύγουστο – Η μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ
- Eurobank Research: Το ενεργειακό φουντώσει ξανά τον κίνδυνο του πληθωρισμού
- ΕΕ: 3.367 νεκροί από εργατικά δυστυχήματα το 2024 – Πρωτιά της κατασκευής στους θανάτους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








