Η συμφωνία υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα
Γνωστό έγινε πριν από λίγες ώρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ελληνικά Πυρομαχικά ΑΕ, ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση για την έναρξη κοινοπραξίας του ομίλου CSG και της κρατικής ελληνικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα από τον Jiří Schönweitz, Managing Director της MSM Greece, και τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Σύμφωνα με όσα είχαν τονιστεί «η νεοσύστατη κοινοπραξία, με την επωνυμία Hellenic Ammunition A.E., αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση στρατηγικών παραγωγικών δυνατοτήτων στο Λαύριο, ενώ παράλληλα ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του ομίλου CSG στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών». Η ΑΕ θα εδρεύει στο Λαύριο και το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο ξεπερνά τα 102 εκατ. ευρώ.
Το νέο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι το εξής: Στη θέση του Προέδρου βρίσκεται ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO της ΕΑΣ και Αντιπρόεδρος ο Jiří Schönweitz, Managing Director της MSM Greece. Στη θέση των μελών βρίσκουμε τον Αθανάσιο Τσιόλκα, Πρόεδρο της ΕΑΣ, τη Δήμητρα Θωμοπούλου και τον Thomas Kaisr.
Κατά όσα αναφέρονται στο κατασταστικό της «η εταιρεία, λειτουργώντας στο πλαίσιο αποκλειστικώς κερδοσκοπικών εμπορικών – εξαγωγικών δραστηριοτήτων, έχει ως σκοπό την παραγωγή και το εμπόριο στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικών από γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, την ανακαίνιση-αναβάθμιση γραμμών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των προμηθειών υλικών ή/και της εκτέλεσης εργασιών ή υπηρεσιών για την υλοποίηση της προαναφερόμενης υπό στοιχείο i. παραγωγής και την χρήση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων. Επίσης ανάμεσα στις δραστηριότητές της είναι η μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων και εξοπλισμού παραγωγής πυρομαχικών μικρού/μεσαίου διαμετρήματος από τον Υμηττό στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, για την ίδρυση νέων γραμμών παραγωγής στις εν λόγω εγκαταστάσεις, η χρήση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Πύλη Δερβενοχωρίων και η περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής και πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες αγορές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαριά πτώση 2,22% και εβδομαδιαίες απώλειες 3,18% – Σφυροκόπημα στις τράπεζες
- Pizza Fan: Πώς λειτουργούσε ο αλγόριθμος που «εξαφάνιζε» αποδείξεις – Το μυστικό πίσω από το «κέρασμα»
- ΗΠΑ: Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο ενόψει ενδιάμεσων εκλογών
- Shein: Διακανονισμός 100 εκατ. δολαρίων με την FTC για καθυστερήσεις στις παραδόσεις
- ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ανακοίνωση Απόκτησης Ιδίων Μετοχών 23.10.26
- Wall Street: Πτώση στο άνοιγμα με βαρίδι την AI – Η SpaceX προκαλεί αναταράξεις στις τηλεπικοινωνίες
- Γνωστοποίηση Θεμάτων Ειδικής Διαπραγμάτευσης
- Santander για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρό «σήμα» αγοράς με τιμή – στόχο τα 62 ευρώ ανά μετοχή – Γιατί βλέπει επενδυτική ευκαιρία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









