Η συμφωνία υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα
Γνωστό έγινε πριν από λίγες ώρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ελληνικά Πυρομαχικά ΑΕ, ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακοίνωση για την έναρξη κοινοπραξίας του ομίλου CSG και της κρατικής ελληνικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα από τον Jiří Schönweitz, Managing Director της MSM Greece, και τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Σύμφωνα με όσα είχαν τονιστεί «η νεοσύστατη κοινοπραξία, με την επωνυμία Hellenic Ammunition A.E., αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση στρατηγικών παραγωγικών δυνατοτήτων στο Λαύριο, ενώ παράλληλα ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του ομίλου CSG στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών». Η ΑΕ θα εδρεύει στο Λαύριο και το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο ξεπερνά τα 102 εκατ. ευρώ.
Το νέο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι το εξής: Στη θέση του Προέδρου βρίσκεται ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO της ΕΑΣ και Αντιπρόεδρος ο Jiří Schönweitz, Managing Director της MSM Greece. Στη θέση των μελών βρίσκουμε τον Αθανάσιο Τσιόλκα, Πρόεδρο της ΕΑΣ, τη Δήμητρα Θωμοπούλου και τον Thomas Kaisr.
Κατά όσα αναφέρονται στο κατασταστικό της «η εταιρεία, λειτουργώντας στο πλαίσιο αποκλειστικώς κερδοσκοπικών εμπορικών – εξαγωγικών δραστηριοτήτων, έχει ως σκοπό την παραγωγή και το εμπόριο στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικών από γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, την ανακαίνιση-αναβάθμιση γραμμών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των προμηθειών υλικών ή/και της εκτέλεσης εργασιών ή υπηρεσιών για την υλοποίηση της προαναφερόμενης υπό στοιχείο i. παραγωγής και την χρήση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων. Επίσης ανάμεσα στις δραστηριότητές της είναι η μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων και εξοπλισμού παραγωγής πυρομαχικών μικρού/μεσαίου διαμετρήματος από τον Υμηττό στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, για την ίδρυση νέων γραμμών παραγωγής στις εν λόγω εγκαταστάσεις, η χρήση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Πύλη Δερβενοχωρίων και η περαιτέρω ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής και πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες αγορές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Τελωνειακού Σταθμού Μαυροματίου για τη θερινή περίοδο
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος, 89 ετών
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η LG επαναπροσδιορίζει το μέλλον της έξυπνης διαβίωσης στη Φρανκφούρτη
- Τέλος εποχής στη Wall Street: Τραμπ και SEC ξηλώνουν τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων
- Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 4% το α’ τετράμηνο 2026
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ημερομηνία και ώρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου 2026
- Nissan: Μείωση 900 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









