Νέα

Ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι εργοδότες στον τεχνολογικό κλάδο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα του Kariera Group

Η Microsoft φιγουράρει στην πρώτη θέση των κορυφαίων εργοδοτών στον κλάδο της Τεχνολογίας, σύμφωνα με κλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Employer Branding Solutions του Kariera Group.

Για την έρευνα έγινε σύγκριση συνολικά 78 εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας και συμμετείχαν σε αυτήν 1.975 επαγγελματίες και πιθανοί υποψήφιοι εργαζόμενοι.

Η κατηγοριοποίηση των 78 εταιρειών από τους συμμετέχοντες στην έρευνα έγινε με βάση 8 διαφορετικούς παράγοντες: το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, την κοινωνική ευθύνη, τους μισθούς και τις παροχές, την εργασιακή ασφάλεια, την ακεραιότητα οράματος και αξιών, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την εξωστρέφεια της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του Kariera Group οι πρώτοι δέκα εργοδότες που επέλεξαν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας είναι οι παρακάτω:

Microsoft

Kaizen Gaming

Deloitte Ελλάδος

OTE Group of Companies (HTO)

ALPHA BANK

Skroutz

Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ +0,20%

ΟΠΑΠ Α.Ε. / OPAP S.A.

Accenture

EUROBANK SA

Το 90,4% των εργαζομένων επιθυμεί να εργάζεται εξ’ αποστάσεως

Η κλαδική έρευνα ανέδειξε επίσης τις προτιμήσεις των εργαζομένων και αντίστοιχα τις ενέργειες των εργοδοτών στον κλάδο της Τεχνολογίας για την προσέλκυση νέου προσωπικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων εργαζομένων (90,4%) επιθυμεί να εργάζεται ορισμένες ημέρες απομακρυσμένα ή και αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως. Το 60,3% μάλιστα θα δήλωνε παραίτηση σε περίπτωση που το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν ικανοποιητικό. Παράλληλα, το 53,6% χαρακτήρισε ανεπαρκή την ενημέρωση που λαμβάνει για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης όταν έχει προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των εργοδοτών στον κλάδο της τεχνολογίας (83,3%) προβάλουν μέσα στο Corporate/Career Site τους την εργασιακή καθημερινότητα και κουλτούρα της εταιρείας καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Λιγότερες από 1/2 εταιρείες (44.9%) αναφέρουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα για ευέλικτη εργασία – σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προτίμηση των υποψήφιων εργαζομένων προς αυτό το μοντέλο εργασίας. Τέλος μόλις το 14,1% των εργοδοτών αναφέρουν τη διαδικασία πρόσληψης στο career site τους και προσφέρουν συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu