Επιχειρήσεις

Πράσινο φως της Επ. Ανταγωνισμού στην συγχώνευση – διάσωση της ΑΝΕΚ από την Attica Group

Στην προσπάθεια διάσωσης της ΑΝΕΚ από την Attica Group αντιτάχθηκαν με παρεμβάσεις τους στην Επιτροπή τόσο η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου, όσο και ο όμιλος Γκριμάλντι, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα

Τέλος στο θρίλερ της συγχώνευσης της ΑΝΕΚ με την Attica Group βάζει η απόφαση της της Επιτροπής Ανταγωνισμού που, υπενθυμίζεται, εξέτασε το ζήτημα σε σειρά συνεδριάσεων.

Όπως ενημέρωσε η Επιτροπή εγκρίνει ομόφωνα τη «γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση». Στο σκεπτικό σημειώνεται ότι «η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Η απόφαση καταχωρήθηκε ήδη στο βιβλίο των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια διάσωσης της ΑΝΕΚ από την Attica Group αντιτάχθηκαν με παρεμβάσεις τους στην Επιτροπή τόσο η Seajets του κ. Μάριου Ηλιόπουλου, όσο και ο όμιλος Γκριμάλντι, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει:

α) τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝEΚ από την Εταιρεία με σχέση ανταλλαγής μία κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝEΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA και

β) την καταβολή του ποσού των 80.000.000 ευρώ προς πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ΑΝEΚ προς τους ανωτέρω πιστωτές (ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 236.419.251,23 ευρώ πλέον του συνόλου ανεξόφλητων τόκων ως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής) από το ενοποιημένο σχήμα που θα προκύψει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu