Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση σημαντικών εντομολογικών εχθρών των επιλέξιμων καλλιεργειών
Στα 60 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» όπως αναγράφεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγραμματίζεται να εκδοθεί εντός του φθινοπώρου του 2024.
Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση σημαντικών εντομολογικών εχθρών των επιλέξιμων καλλιεργειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στις καλλιέργειες που ήταν ήδη επιλέξιμες, (ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές και αμπέλια), προστίθενται νέες καλλιέργειες (καρυδιές και εσπεριδοειδή) και νέοι εντομολογικοί εχθροί-στόχοι (ψευδόκοκκος αμπέλου και ανθοτρήτης εσπεριδοειδών).
Επιπλέον, προβλέπονται αυξημένες τιμές ενίσχυσης σε σχέση με αυτές της προηγούμενης περιόδου, οι οποίες ξεπερνούν το 50% για την πλειονότητα των καλλιεργειών, κατόπιν της υποβολής αιτήματος κοινοποίησης τροποποιήσεων του ΣΣ ΚΑΠ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Ιουλίου.
Οι αιτήσεις στήριξης από τους ενδιαφερόμενους θα υποβληθούν ηλεκτρονικά βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024, η υποβολή της οποίας αποτελεί προαπαιτούμενο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








